Nomineren van ‘Jonge ambtenaar van het jaar 2019’ van start gegaan

nominering jonge ambtenaar van het jaar 2019

Tot 24 september 2018 is het mogelijk een jonge ambtenaar te nomineren voor de verkiezing Jonge ambtenaar van het jaar 2019. Het thema is ondernemerschap. Bent u zelf of kent u een actieve jonge ambtenaar die een doener is en geen twijfel kent of beslissingen uitstelt?

De Verkiezing Jonge ambtenaar van het jaar wordt elk jaar georganiseerd door FUTUR, het landelijk netwerk van en voor jonge ambtenaren die werkzaam zijn bij de overheid. Dit doet FUTUR om de kwaliteit en toegevoegde waarde van jonge ambtenaren in de overheid onder de aandacht te brengen, andere collega’s te inspireren hun rol te nemen in de veranderende overheid èn om het imago van het werken bij de overheid te verbeteren.

De winnaar staat als ambassadeur voor jonge ambtenaren volop in de belangstelling, net als de organisatie waar de jonge ambtenaar werkt. Naast de eervolle titel krijgt de winnaar een prachtig kunstwerk èn een fantastische ervaring. De Jonge ambtenaar van het jaar is een geliefd spreker op congressen en evenementen en treedt daarnaast ook toe tot de jury van Overheidsorganisatie van het jaar.

Ondernemerschap

De huidige generatie weet als geen ander dat we te maken hebben met een continu veranderende wereld. Nieuwe diensten, werkvormen en benodigde vaardigheden volgen elkaar in rap tempo op. De jonge professional van dit jaar is helemaal op de hoogte van deze ontwikkelingen en trends en maakt voortdurend plannen om ze in te zetten. Dé jonge ambtenaar van het jaar 2019 is een ster in het creëren van ruimte voor innovatie en samenwerking èn zorgt ervoor dat de beste ideeën ook daadwerkelijk leiden tot noodzakelijke innovaties binnen de overheid.

Verkiezingsfeest

Op 24 september 2018 sluit het nomineren en wordt uit de voorgedragen namen een lijst van tien kandidaten samengesteld. Deze tien kandidaten nemen deel aan de selectiedag die wordt georganiseerd in samenwerking met JS Consultancy, bemiddelingsbureau van professionals voor de publieke zaak. Na deze selectie volgt de verkiezingsavond in januari 2019 met drie kandidaten die het  tegen elkaar opnemen voor de titel Jonge ambtenaar van het jaar.

Winnaar van 2018

Op 18 januari 2018 werd Jelle van Haaster verkozen tot Jonge ambtenaar van het jaar 2018. Van Haaster – reservist ritmeester van de Nederlandse Defensie Academie en researcher cyber operations – won de wisseltrofee en twee opleidingen: een masterclass in persoonlijk leiderschap van de VNG Academie (leerplatform van en voor gemeenten) en een training in creatieve technieken van Ynnovate.
Dwight van de Vijver won de publieksprijs.

Voor meer informatie over het nomineren, neem contact op met het bestuur van FUTUR via infofutur@gmail.nl

Ga voor nominatieformulieren, voorwaarden en meer info naar naar FUTUR:
https://futur.nl/javhj

Zie ook Jelle van Haaster is Jonge Ambtenaar van het Jaar 2018, Blogs Beroepseer, 23 januari 2018: https://beroepseer.nl


U P D A T E

Op 20 november 2018 zijn de drie finalisten bekend gemaakt voor de verkiezing Jonge Ambtenaar van het jaar 2019:

  • Bijou van Haren, Koninklijke Landmacht
  • Neeltje van der Heijden, Gemeente Den Bosch
  • Brandon Pouw, Provincie Zuid-Holland

Stemmen voor de publieksprijs kan tot en met 13 januari 2019. Ga naar FUTUR: https://www.futur.nl/javhj

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

Stichting Beroepseer

© Stichting beroepseer