Wie komt in aanmerking voor de onderwijsprijzen 2019? Inzenden tot 15 oktober 2018

onderwijsprijzen

Op een bijeenkomst tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling in de Jaarbeurs van Utrecht op 24 januari 2019 worden de winnaars bekendgemaakt van twee onderwijsprijzen en een beurs, te weten:

  • Nationale Prijs voor de Onderwijsjournalistiek 2019. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 2.000 euro
  • Fonds van Wieringenprijs voor de beste Onderwijsblog 2019, ingesteld door de Onderwijsraad.
    Deze prijs is vernoemd naar prof. dr Fons van Wieringen (1946-2917). Hij was hoogleraar onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam en voorzitter van de Onderwijsraad. Met het uitloven van deze prijs wil de Onderwijsraad het publieke debat over onderwijs via sociale media bevorderen. Voor de prijs komen in aanmerking actuele websites waarop regelmatig (korte) stukken, foto’s, filmpjes enzovoort verschijnen, al dan niet uit de persoonlijke sfeer.
    Er is een hoofdprijs van 1.500 euro en een kunstwerk van Christine van der Ree alsmede een aanmoedigingsprijs van 750 euro die bedoeld is voor beginnende bloggers.
  • Werkbeurs Onderwijsjournalistiek 2019 van het Onderwijsfonds COCMA. Sinds 2013 stelt COCMA een werkbeurs van 2.500 euro beschikbaar voor een journalistieke productie over de leraar en zijn of haar werk. De beurs stelt journalisten in staat dieper te graven dan via de gebruikelijke telefonische interviews.

Voordrachten voor werk dat voor de prijzen en de beurs in aanmerking komt, kunnen tussen 1 september en 15 oktober 2018 worden ingediend. Begin december 2018 worden de nominaties bekendgemaakt.

Voor details over deelname, inzenden, juryleden en voorwaarden van de verschillende prijzen, zie site van Onderwijsjournalistiek: www.onderwijsjournalistiek.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer