Nu ook in Nederland start van een netwerk voor pluralistisch economisch onderwijs

netwerk pluralistisch economisch onderwijsHet Netwerk voor Pluralistisch Economisch Onderwijs heeft begin maart 2015 in een brief een oproep gedaan “Aan de economiestudent met de Grote Gedachten”, aan hen dus die economie zijn gaan studeren om de wereld beter te begrijpen, maar teleurgesteld zijn door hun opleiding. Aan degenen die hoopten verder te komen dan modelmatige theorieën over optimale allocatie en deze modellen graag in de maatschappelijke context zouden willen bespreken en begrijpen. Aan degenen die zich afvragen waarom ze ook weer economie zijn gaan studeren, en niet gewoon wiskunde, als het toch allemaal op formules neerkomt. Aan degenen die een grote diversiteit aan ideeën vermoedden, en teleurgesteld zijn door de homogeniteit van denken in hun opleiding en het gebrek aan debat.

Met deze oproep sluiten nu ook Nederlandse studenten zich aan bij de internationale protestbeweging van economiestudenten, de International Student Initiative for Pluralism in Economics die, begonnen in 2012 aan de universiteit van Tübingen in Duitsland, zich sinds 2013 vanuit Londen in rap tempo heeft verspreid in dertig landen.

In de brief staat dat er ook in Nederland een platform moet komen om uiting te geven aan kritiek op het economische onderwijs en aandacht voor een concrete verrijking van het economieonderwijs.

Op 9 april 2015 wordt de eerste bijeenkomst van het netwerk georganiseerd in Utrecht. Daarin komen sprekers aan het woord die vertellen wat de verenigingen, waarvan er nu 65 bestaan, in andere landen doen. Ook komt een beknopt en breder curriculum ter sprake. Deze bijeenkomst is voornamelijk bedoeld om een netwerk op te zetten, actiemodellen met elkaar te delen, contacten te leggen, inspiratie op te doen en concrete plannen te maken.

Klik hier voor lezen van de oproep en aanmelden bijeenkomst Netwerk Pluralistisch Economisch Onderwijs in Utrecht in april 2015: https://npeo.wordpress.com/

U P D A T E

Na de eerste landelijke bijeenkomst in april 2015 veranderde de beweging de naam in: SIREN –  Student Initiative for Rethinking Economics in the Netherlands. Er kwam ook een nieuwe website: www.sirenforpluralism.nl/ (Deze website is inmiddels weer opgeheven)

Open brief van internationale protestbeweging economiestudenten, Blogs Beroepseer, 27 mei 2014: https://beroepseer.nl

brief aan de economiestudent met de grote gedachten

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer