Nieuw initiatief van Corporate Rebels: Werk radicaal veranderen met Krisos

Het is een belangrijke dag voor Corporate Rebels, schrijft Pim de Morree op 21 oktober 2021: “We beginnen aan een nieuw avontuur: de wereld van werk radicaal veranderen”. Hoe? Corporate Rebels lanceert, samen met anderen, een nieuw bedrijf, genaamd Krisos.
Corporate Rebels gelooft niet dat werk iets zou moeten zijn waar je je elke dag “doorheen moet worstelen”: “Vandaag geven we een extra impuls aan onze belangrijke missie. Gerevitaliseerde werkplekken creëren die de ziel van de mensen niet uitputten en die niet leiden tot een hekel krijgen aan je baan”.

Corporate Rebels

Na een wereldreis waarop Joost Minnaar and Pim de Morree in aanraking waren gekomen met meer dan honderd alternatieve, stimulerende manieren van werken, besloten ze tot het oprichten van Corporate Rebels. Doel daarvan is personen en organisaties inspireren tot het creëren van meer betrokken arbeidsplaatsen en werkruimten.
Beiden zijn ook mede-oprichter van het consultancybedrijf Revolt, dat tot doel heeft de revolutionaire ideeën om te zetten in de realiteit.
Minnaar behaalde zijn masters in nanowetenschappen en nanotechnologie aan de Universiteit van Barcelona. De Morree behaalde zijn master in innovatiemanagement aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Arbeid is aan herziening toe

Beiden zijn indertijd gestart met Corporate Rebels vanuit een gevoel van frustratie. Ze verafschuwden het bedrijfsleven en de verouderde manier van werken van de meeste organisaties. Ze ontdekten dat ze niet de enige waren die zo dachten. Het bleek dat 85% van de werknemers zich niet betrokken voelt. 23% heeft een burn-out en 37% vindt dat hun baan geen waardevolle bijdrage levert aan de maatschappij. Arbeid is vandaag de dag aan herziening toe.
Dat komt omdat de meeste bedrijven steriele, zielloze plekken zijn, ontworpen om creativiteit, passie en moed te verpletteren op het moment dat ze opduiken. In plaats daarvan ontwikkelde Corporate Rebels een model dat is gebaseerd op vrijheid, vertrouwen, passie en betekenis.

Krisos

Corporate Rebels heeft zich aangesloten bij Krisos, opgezet om de overgang naar een meer humane organisatie te faciliteren. Krisos doet drie dingen: op een verantwoorde manier bedrijven kopen, transformeren en verkopen.
De bedrijven worden in zogenaamde steward-owned bedrijven veranderd. Dat betekent dat de transformatie niet ongedaan kan worden gemaakt. Het omgeschakelde bedrijf wordt wettelijk beschermd tegen de vernietigende command-and-control aanpak van aasgieren die geen zier geven geven om de werknemers in hun bedrijf. Het gaat om menselijke bedrijven met meer betrokkenheid.

Pim de Morree:

“We staan te popelen om Krisos op te starten en een omwenteling teweeg te brengen in de manier waarop bedrijven georganiseerd zijn”.

Krisos: https://krisos.eu/

Buying, Transforming, And Selling Companies, Responsibly, door Pim de Morree, Corporate Rebels, 21 oktober 2021: https://corporate-rebels.com/krisos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer