Het landelijk gemiddelde voor Frans en Duits is in 2023 een 6,3. Alles staat vooraf vast

“Luister, geniet en doe mee” is het motto van researchED Nederland, de jaarlijkse bijeenkomst van leraren,  in 2023 in Nijkerk op zaterdag 11 maart. ResearchED-bijeenkomsten worden wereldwijd georganiseerd, op 30 januari 2016 voor het eerst in Nederland.
Lerares Frans Charlotte Goulmy was erbij en gaf dit jaar een PowerPoint-presentatie over de totstandkoming van de examencijfers bij de Moderne Vreemde Talen. Ze introduceerde haar presentatie zo:

“Toen ik vorige week het McKinsey rapport las, verbaasde ik me erover dat zij bij hun onderzoek de Kernvakregeling niet betrokken hebben, ik heb dat meegenomen in mijn PowerPoint.

Dit is dus alleen interessant als je je druk maakt over de examens, als je baalt van de ellende van de kernvakregeling en als je niet wilt dat een luistertoets Frans lage cijfers dupeert en een luistertoets Engels juist die lage cijfers plat knuffelt.

Het is gortdroge materie en stervensaai, ik kan fouten hebben gemaakt, ontzettende alfa die ik ben, maar in grote lijnen klopt wat er staat. Pak een fijne stoel, zet een kopje thee, doe of het een Filmhuisfilm is waar je eigenlijk geen zin in hebt en verbaas je. Het heeft geen zin om je er erg druk over te maken want Cito en het CvTE hebben een monopolie en te weinig geld om het beter te doen, het is wat het is. Maar goed is het niet”.

Klik hier voor de Powerpointpresentatie van Charlotte Goumy: https://beroepseer.nl

ResearchED: https://researched.eu/


Charlotte Goulmy is voortrekker van Stichting Beroepseer

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer