De zes kandidaten voor verkiezing Overheidsmanager van het jaar 2022 bekendgemaakt

De lijst met kandidaten van de verkiezing Overheidsmanager van het jaar 2022 is bekendgemaakt. Er zijn zes overheidsmanagers geselecteerd voor de tweede ronde: de jurygesprekken. Meer dan honderd overheidsmanagers, werkzaam binnen ministeries, provincies, gemeenten, waterschappen, agentschappen en zelfstandige bestuursorganen werden voorgedragen in de periode medio maart tot 23 juli 2022.

Thema van de verkiezing van 2022 is Baanbrekend besturen.

Juryvoorzitter Jetta Klijnsma: “De overheid ligt onder een vergrootglas en het is ontzettend belangrijk om ook de positieve verhalen een podium te geven. We zijn trots op deze managers, om de manier waarop ze met hun collega’s aan de slag zijn voor ons allen!”

De zes kandidaten

  1. Christien Bronda, gemeentesecretaris, Gemeente Groningen
  2. Pieter Janssen, secretaris-directeur Hoogheemraadschap Delfland
  3. Theodor Kockelkoren, inspecteur-generaal der Mijnen, Staatstoezicht op de Mijnen
  4. Wilfred Rietdijk, brigadegeneraal Bedrijfsvoering, ministerie van Defensie
  5. Nanette van Schelven, directeur-generaal Douane, ministerie van Financiën
  6. Carla Schutte, plaatsvervangend directeur IV, Integratie Business Services Auto, Inning en Betalingsverkeer, Belastingdienst

Na de gesprekken tussen kandidaten en jury worden eind september 2022 de drie finalisten bekend gemaakt, waarna zij op hun werkplek worden bezocht door een afvaardiging van de jury. Uiteindelijk vindt de prijsuitreiking plaats op dinsdag 12 november 2022 en maakt de jury bekend wie van de drie kandidaten verkozen is tot Overheidsmanager van het jaar 2022. Dat gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Ridderzaal in Den Haag.

Over de Verkiezing

Met de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar wil de Vereniging voor Overheidsmanagement (VOM) een platform bieden aan excellent overheidsmanagement en daarmee het delen van kennis binnen de publieke sector bevorderen. De prijs ‘Overheidsmanager van het Jaar’ is daarmee dé beloning voor krachtig overheidsmanagement en publiek leiderschap. Om aan zoveel mogelijk verschillende managers een podium te bieden, is er elk jaar een andere thema. Voor 2022 is dat Baanbrekend besturen.

Winnaar van 2021

Cor Burgmeyer werd op 18 november 2021 uitgeroepen tot Overheidsmanager van het jaar 2021, Burgmeyer is directeur Uitvoering Klant en Service van het UWV (uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen). Zijn jarenlange ervaring bij deze organisatie maakt hem een onmisbare schakel in het geheel.: www.overheidsawards.nl/editie-2021/

Meer info over de zes kandidaten van 2022 op site Overheidsawards: www.overheidsawards.nl/overheidsmanager-van-het-jaar-3/shortlist-2022/

Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2022: www.overheidsawards.nl/

U P D A T E

Overheidsawards – Winnaars 2022 bekend! 23 november 2022: /www.overheidsawards.nl/nieuws/overheidsawards-winnaars-2022-bekend/

Op 28 september 2022 zijn de drie finalisten die meedingen naar de titel Overheidsmanager van het Jaar 2022 bekend gemaakt:

  • Christien Bronda, Gemeentesecretaris, gemeente Groningen
  • Theodor Kockelkoren, Inspecteur-generaal, Staatstoezicht op de Mijnen
  • Nanette van Schelven, Directeur-generaal Douane, ministerie van Financiën

In oktober volgen de jurybezoeken, waarbij een delegatie van de jury in gesprek gaat met leidinggevenden en collega’s van de genomineerden. Op 22 november wordt tijdens de uitreiking van de Overheidsawards in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag bekendgemaakt wie van de drie finalisten zich de  Overheidsmanager van het Jaar 2022 mag noemen.
www.overheidsawards.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer