De vier winnaars van verkiezing Leraar van het Jaar 2019

Winnaars verkiezing van het jaar 2019

Op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) in Utrecht die duurde van 22 – 26 januari 2019 is op de laatste dag 26 januari uit twaalf genomineerden vier maal de Leraar van het jaar 2019 gekozen, voor elke sector een. De nieuwe ambassadeurs voor het onderwijs ontvingen hun titel uit handen van minister Arie Slob van Onderwijs en  Andrew Niemeyer, voorzitter van de organisaties die de verkiezing organiseren, Leraren van het Jaar en Leraar van het Jaar VO 2009.

De redactie van de Nationale Onderwijsgids heeft verslag gedaan van de verkiezing en meldt:

Primair Onderwijs

Voor het Primair Onderwijs is Anouk Huijs gekozen, van Basisschool Natuurlijk uit Venlo . De vakjury heeft haar unaniem uitgeroepen tot Leraar van het jaar 2019 vanwege haar sterke visie op wat onderwijs moet zijn, namelijk leren voor de toekomst. Huijs wordt gezien als een kartrekker die zich niet alleen inzet voor haar eigen groep en school, maar zich ook opstelt als ambassadeur voor goed onderwijs.

Speciaal Onderwijs

Leraar van het jaar voor het Speciaal Onderwijs is Chantal Goedertier van het Altra met de Bascule uit Amsterdam. Ze wordt geprezen om haar kracht om leerlingen te laten landen en zich veilig te laten voelen. “Ze laat leerlingen kennismaken met een wereld die ze daarvoor niet kenden en ze zoekt naar samenwerking tussen jeugdhulp en het reguliere onderwijs”, aldus de jury.

Voortgezet Onderwijs

Voor het Voortgezet Onderwijs is Lucelle Deneer van het Christelijk College Groevenbeek te Ermelo als winnaar uit de bus gekomen. De reden: “Opgeven is geen optie en plezier in het leren staat voorop”, aldus de jury. “Lucelle is een schoolvoorbeeld van een zich een leven lang ontwikkelende leraar en vindt diversiteit een belangrijk thema in het onderwijs. Ze inspireert, enthousiasmeert en gaat dat talent ongetwijfeld volgend jaar inzetten als ambassadeur.”

MBO

De titel voor het Middelbaar Beroepsonderwijs gaat naar Dirk Megens van ROC Nijmegen. De jury prijst zijn enthousiasme en de manier waarop hij verbinding zoekt met studenten. Tegelijkertijd is hij in staat om boven de studenten te staan. “Megens steekt veel energie in het zogenaamde ‘hybride leren’, waarin onderwijs zeer betekenisvol wordt. Hij is bovendien een docent die de moderne kanalen gebruikt, ervaring heeft met verschillende media en de beroepsgroep sterk vertegenwoordigt”, aldus de jury..

Leraren van het Jaar 2019 bekendl Nationale Onderwijsgids, 28 januari 2019: www.nationaleonderwijsgids.nl

Docente Groevenbeek college Ermelo is ‘Leraar van het jaar 2018-2019′, Veluwe FM, 28 januari 2019: http://veluwefm.nl

Reuverse verkozen tot Leraar van het jaar 2019, De Limburger, 26 januari 2019: www.limburger.nl

Belgische verkozen tot leerkracht van het jaar in Nederland, De Morgen, 27 januari 2019: www.demorgen.be

Top 3 kandidaten voor verkiezing Leraar van het Jaar 2019 bekend, Blogs Beroepseer, 24 december 2018: https://beroepseer.nl

Winnaars verkiezing van het jaar 2019 - 2

Op foto v.l.n.r. Lucelle Deneer, Dirk Megens, Minister Arie Slob, Chantal Goedertier en Anouk Huijs (foto’s Leraren van het Jaar)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer