Top 3 kandidaten voor verkiezing Leraar van het Jaar 2019 bekend

verkiezing leraar van het jaar

De jury van de verkiezing Leraar van het Jaar 2019 heeft zich gebogen over de ingezonden materialen van de leraren van het basisonderwijs (PO), voortgezet onderwijs (VO), speciaal onderwijs (SO) en middelbaar beroepsonderwijs (MBO). Het bleek een lastige klus, maar de jury – bestaande uit leraren – is er unaniem in geslaagd drie leraren uit elke sector te kiezen en te nomineren voor de slotronde:

Top 3 speciaal onderwijs
Esther Wokke
Sophie de Goei
Chantal Goedertier

Top 3 primair onderwijs
Jan van de Ven & Thijs Roovers
Milou den Houdijker
Anouk Huijs

Top 3 voortgezet onderwijs
Edwin van der Land
Lucelle Deneer
Hans Mulder

Top 3 mbo
Hilco van de Kraats
Dirk Megens
Nikki Kruijer

De verkiezing Leraar van het Jaar is in 1999 voor het eerst georganiseerd door de Onderwijscoöperatie. Nu de Onderwijscoöperatie wordt opgeheven per 1 januari 2019, is de huidige verkiezing georganiseerd door de Jaarbeurs van Utrecht en de voormalige Leraren van het Jaar. Andrew Niemeijer, voorzitter van de Leraren van het Jaar en Leraar van het Jaar VO 2009, laat weten: “De aankondiging om te stoppen kwam op een moment waarop leraren net waren genomineerd. Tegelijkertijd hoorden ze dat de verkiezing niet zou doorgaan. Dat is een onmogelijke boodschap. Zo’n verkiezing is een uitstekende manier om te laten zien met hoeveel passie wij ons werk doen. Dat konden we dus niet laten gebeuren”.
Voor de verkiezing kwamen bijna achthonderd aanmeldingen binnen. Drieëndertig van hen werden genomineerd voor de volgende ronde. Voor de slotronde blijven er per sector drie finalisten over.

Erkenning voor vakmanschap

De verkiezing en heeft tot doel: kwaliteiten van leraren zichtbaar en bespreekbaar maken en het leraarschap op een positieve manier in beeld brengen. De titel Leraar van het Jaar is een erkenning voor het vakmanschap van vier individuele leraren, maar tegelijkertijd ook voor de beroepsgroep als geheel. De vier winnaars worden bekendgemaakt op zaterdag 26 januari 2019, op de slotdag van de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) die plaats vindt van 22 t/m 26 januari 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht. Dan komen de verschillende vakjury’s  in de morgen bijeen voor de presentatie van de kandidaten en voor een individueel gesprek met hen. ’s Middags komen de supporters van de kandidaten naar de Jaarbeurs en dan worden de vier winnaars tijdens een feestelijke bijeenkomst bekendgemaakt.

De nieuw verkozen leraren zijn een jaar  lang het gezicht van de beroepsgroep en ambassadeur binnen hun sector.
Leerlingen, ouders, schoolleiders en leraren kunnen elk jaar hun favoriete leraar of collega voordragen.

De sleutel voor beter onderwijs

De Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) is het grootste evenement voor onderwijzend Nederland en richt zich op kinderopvang en het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. Op de NOT zijn vijf dagen lang de nieuwste ontwikkelingen en trends in de onderwijssectoren te volgen.
Het thema van de editie van 2019  is De sleutel voor beter onderwijs.
De nieuwe onderwijsmaterialen zijn er te vinden. Er zijn workshops, demonstraties en lezingen. Naast de exposanten zijn er diverse pleinen en straten met elk een eigen thema. Van startersatelier tot de Bloggerstraat. Van de beste innovatieroutes tot de Mancave. Nieuw is bijvoorbeeld het Future Lab met de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT voor het onderwijs. Verschillende partijen lichten hier hun nieuwste uitvindingen toe. Denk aan de hololens van Microsoft en de robot van het Vechtdal College. Op de School van de Toekomst is dit jaar een compleet ingerichte High Tech Education Campus (HTEC) te vinden.

Zie voor meer info, volledig programma, namen exposanten en aanmelden bij NOT: www.not-online.nl (item niet meer beschikbaar)
Toegang is gratis; wel vooraf registreren.

Top 3 Leraar van het Jaar Verkiezing: www.not-online.nl/nl-NL/Bezoeker/Nieuws-homepage/Top-drie-leraar-van-het-jaar-verkiezing.aspx (item niet meer beschikbaar)

U P D A T E

Zaterdag 26 januari 2019 zijn de vier leraren van het jaar 2019 bekendgemaakt op de NOT in Utrecht. De winnaars ontvingen hun titel uit handen van minister van Onderwijs Arie Slob en Andrew Niemeyer, voorzitter van de Leraren van het Jaar en Leraar van het Jaar VO 2009.

Primair onderwijs: Anouk Huijs van BS Natuurlijk uit Venlo
Speciaal Onderwijs: Chantal Goedertier van Altra met de Bascule uit Amsterdam
Voortgezet Onderwijs: Lucelle Deneer van het Christelijk College Groevenbeek te Ermelo
Mbo: Dirk Megens van ROC Nijmegen
Zie verder Algemene Vereniging Schoolleiders: https://www.avs.nl/artikelen/leraren-van-het-jaar-2019-bekend

Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer