Mini-symposium over Gezagsdragers

Op 6 maart 2012 vond er in Den Haag een Engelstalig, door het Ministerie van Buitenlandse Zaken georganiseerd mini-symposium over gezag en autoriteit plaats met het oog op het in juni 2012 te verschijnen boek Gezagsdragers, onder redactie van Thijs Jansen, Gabriël van den Brink en René Kneyber.*)

Een van de sprekers was Margo Trappenburg, o.a. werkzaam aan de Utrechtse School voor Bestuurs- en Organisatiewetenschappen en sinds 24 februari voorzitter van Stichting Beroepseer. Haar lezing  was getiteld Authority and Fairness die zij besloot met de woorden: “Autoriteit heeft alles te maken met rechtvaardigheid en met het herstel daarvan. We hebben rechtvaardigheid nodig in plaats van discipline”.
Andere aanwezigen waren o.a. hoofdgast Tom R.Tyler, onderzoeker aan de Amerikaanse Yale-universiteit en auteur van de boeken Why People Cooperate (2010) en Why People Obey the Law (2006), Jurriën Rood, jarenlang veldonderzoeker bij de Amsterdamse politie en nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer.

Lezing Authority and Fairness van Margo Trappenburg: https://beroepseer.nl

Oplossing voor gezagscrisis overheid is fatsoenlijk behandelen van mensen, Nederlands Dagblad van 7 maart 2012: https://beroepseer.nl

Je zin krijgen? Leuk. Respect? Beter!, in NRC Handelsblad van 7 maart 2012: https://beroepseer.nl

Zie ook het verslag van het debat Welk gezag hebben professionals (nog)? in Den Haag op 25 januari 2012: https://beroepseer.nl

*) Boek Gezagdragers – De publieke zaak op zoek naar haar verdedigers: https://beroepseer.nl/gezagsdragers/

omslag boek gezagsdragers medium

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer