Stichting Beroepseer begeleidt de gemeente Zutphen in de transformatie van de lichte jeugdhulp

De gemeente Zutphen gaat de lichte jeugdhulp anders organiseren, meer in de wijk en meer gericht op preventie. Dat wil zij doen door middel van een sterke en onafhankelijke eerste lijn van betrokken en gedreven professionals. Stichting Beroepseer begeleidt twee Alternatieven-labs Jeugdhulp om te verkennen hoe deze mooie beleidsdoelen in de praktijk kunnen worden gebracht. Het nieuwe beleid is geïnspireerd door en gebaseerd op het gedachtegoed van Écht doen wat nodig is. Pleidooi voor kleinschalige effectieve jeugdhulp (Graas e.a., 2018), het jeugdhulpboek van Stichting Beroepseer. Dit project biedt de kans om de jeugdhulp in Zutphen zo te organiseren, dat de professionaliteit van jeugdhulpverleners tot bloei kan komen, en dat jeugdhulpprofessionals met beroepseer hun werk optimaal kunnen verrichten voor de jeugdigen in Zutphen.

 

Meer informatie over de opzet en inhoud van Alternatieven-labs Jeugdhulp kun je vinden via:

https://beroepseer.nl/actueel-in-beroepseer/stichting-beroepseer-organiseert-alternatieven-lab-jeugdhulp-door-heel-nederland/

 

In januari 2021 organiseerde Stichting Beroepseer samen met de gemeente Oude IJsselstreek het Nationaal Alternatieven-lab. De belangrijkste opbrengsten kun je hier vinden:

https://beroepseer.nl/actueel-in-beroepseer/opbrengsten-nationaal-alternatieven-lab-echt-doen-wat-nodig-is/

 

Stichting Beroepseer verzorgde eerder Alternatieven-labs Jeugdhulp voor:

  • De gemeente Oude IJsselstreek
  • De gemeente Utrecht
  • De gemeente Geldrop-Mierlo
  • De jeugdhulporganisatie Lauste

 

Benieuwd of een Alternatieven-lab Jeugdhulp ook interessant is voor uw gemeente of jeugdhulporganisatie? Neem dan contact op met Gerard van Nunen – g.vannunen@beroepseer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer