Heugelijk nieuws: Verpleegkundige Staf in ziekenhuis Rijnstate aangesteld

Voor Rijnstate was het een heugelijke dag voor alle verpleegkundigen. Op 23 november 2021 ondertekenden Hans Schoo en Gerjanne ter Beest de ‘Samenwerkingsovereenkomst Verpleegkundige Zeggenschap’. Schoo is lid van de Raad van Bestuur en Gerjanne ter Beest is voorzitter van de Verpleegkundige Advies Raad (VAR) van Rijnstate. Met deze overeenkomst is de VAR getransformeerd in een Verpleegkundige Staf.

Rijnstate is een algemeen ziekenhuis in midden Gelderland. Het is een van de grootste zorgaanbieders van Nederland en de grootste werkgever in de regio. De hoofdvestiging bevindt zich in Arnhem-Noord. Nevenlocaties bevinden zich in Velp, Zevenaar en Arnhem-Zuid. In Rijnstate werken bijna vijfduizend personen; het verzorgingsgebied omvat circa 450.000 inwoners. Men kan bij Rijnstate terecht voor 28 specialismen.

Zelfbewustzijn

De afgelopen anderhalf jaar is er hard gewerkt aan de ontwikkeling van een zeggenschapsstructuur. Het doel is verpleegkundige zeggenschap vergroten op afdelings-, organisatorisch en tactisch niveau.

”Het is een memorabele dag,’’ vindt Gerjanne ter Beest: “De positie van verpleegkundigen in Rijnstate krijgt hiermee veel meer fundament. We krijgen zeggenschap op het gebied van scholing, medezeggenschap maar ook over de rol en de invulling als zorgprofessional. Dat is goed voor het zelfbewustzijn van verpleegkundigen”.

Zeggenschap op alle niveaus

“De verpleegkundigen verdienen een plek aan de bestuurstafel’,’ vindt Hans Schoo. “Het gaat immers heel vaak over hen. En daar hoort een officiële status bij. En eigenlijk gaat het veel verder dan die bestuurstafel. Het gaat om zeggenschap op alle niveaus en dat richten we hiermee in”.

Deze erkenning betekent dat het verpleegkundig bestuur zich degelijk moet voorbereiden op de nieuwe plek binnen de organisatie. “Dat is ook best lastig,’’ erkent Gerjanne ter Beest. “Wat we willen zit vooral in ons hart. Dat moet richting hoofd en vervolgens op de bestuurstafel. Inmiddels hebben we al zaken bereikt. Zo hebben we binnen alle geledingen volop meegepraat in de aanpak en de bestrijding van de coronapandemie’.’

Positie verpleegkundigen Rijnstate verstevigd door oprichten Verpleegkundige Staf, Rijnstate, 23 november 2021: www.rijnstate.nl

 

Foto bovenaan: Een memorabele dag in algemeen ziekenhuis Rijnstate, de aanstelling van de Verpleegkundige Staf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer