Skip to main content

Kortingsactie: 1 Jaar ‘Het recht op ambtelijk vakmanschap’

Een jaar geleden verscheen het boek Het recht op ambtelijk vakmanschap. Het bevat concrete adviezen voor wat er nodig is om het vakmanschap van rijksambtenaren te versterken en te waarderen. Om te vieren dat het boek een jaar bestaat, bieden we de bundel nu aan voor een gereduceerd tarief.

Rijksambtenaren in beleid, uitvoering en toezicht zijn de afgelopen decennia steeds meer ondergeschikt geraakt aan de Haagse politieke wil. Ministers en staatssecretarissen zijn echter niet de enigen die het recht op ambtelijk vakmanschap kunnen opeisen, zo stellen de auteurs. Een van de lessen van de Toeslagenaffaire is dat ambtenaren een zelfstandige rol in het rechtsstatelijk bestel dienen te vervullen. Ze moeten daarom het recht op ambtelijk vakmanschap van burgers, volksvertegenwoordigers en de eigen professionele beroepsgroep net zo serieus meewegen als dat van bestuurders. Deze viervoudige aanspraak op ambtelijk vakmanschap stelt hoge eisen aan de normatieve identiteit van de ambtenaar. Daarom moet de Rijksoverheid als essentiële maatschappelijke institutie beschikken over een stabiel, herkenbaar waardenpatroon dat die identiteit van de ambtenaar structureert, stimuleert en ondersteunt.

Het recht op ambtelijk vakmanschap analyseert de huidige stand van zaken en geeft antwoord op de vraag welke voorzieningen nodig zijn voor de institutionalisering van de normatieve identiteit van de rijksambtenaar. De redactie zoekt in de bundel, samen met verschillende experts, naar wat nodig is om het vakmanschap van rijksambtenaren te versterken in dienst van het publiek belang.

Kortingsactie:

Om het eenjarig jubileum te vieren, bieden we het boek nu aan voor slechts €17,50 in plaats van €25,00. Deze speciale prijs is geldig tot en met 31 december 2023. Je kunt het boek bestellen via onze webshop of bij de bekende boekhandels. Bij bestelling in onze webshop betaal je bij aanschaf geen verzendkosten.

Stichting Beroepseer komt op voor ambtelijk vakmanschap:

Stichting Beroepseer komt op voor het belang van professionaliteit. De stichting wil beroepsbeoefenaren op de werkvloer concreet en praktisch behulpzaam zijn om in hun eigen werksituatie goed werk en beroepstrots te versterken. Daarbij zetten wij in op de kracht en niet op de klacht.

Na het verschijnen van Het recht op ambtelijk vakmanschap zijn wij verdergegaan met het opkomen voor het vakmanschap van ambtenaren. Zo verscheen in april jl. Gezaghebbend heffen, innen, toekennen en controleren. Dit boek gaat in op de vraag welke professionele ruimte ambtenaren van de Belastingdienst, de Douane en de Dienst Toeslagen nodig hebben om het ambtelijk gezag terug te winnen en wantrouwen om te zetten in vertrouwen.  Ook trainen we dit jaar alle ambtenaren van de gemeente Midden-Groningen in het programma Eigenaarschap & Bondgenootschap. Deze eendaagse training helpt ambtenaren te groeien in hun rol van bondgenoot van inwoners, het college, de gemeenteraad, van inwoners en organisaties en van hun eigen collega’s.

Door het boek aan te schaffen, steun je ons bij het opkomen voor onze missie en voortdurende inzet voor ambtelijk vakmanschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.