header2
 • marcel spierts homepage Marcel Spierts over sociaal-cultureel werk
  loonfatsoen video homepageLancering boek Loonfatsoen
  erna eenink homepageErna Eenink over goed politiewerk
 • de dilemmas bas jansenBas Jansen - Dilemma's
  margreeth kloppenburg 3Beroepsinteger leren handelen
  waar sta ik voor op carrouselWaar sta ik voor op?
 • vrijwillige slavenVrijwillige slaven
  frederique sixVertrouwen en controle
  aart g broek nwTegenspraak geven en incasseren


logo the good work project

Laatste video

 • Ambtelijk vakmanschap in beeld Bekijk video


  gemeenteambtenaren in beeldIn de videoserie Ambtelijk vakmanschap in beeld vertellen gemeenteambtenaren aan collega's met microfoon en camera in de hand over hun werk. Wat doen zij voor werk, wat houdt hun werk in en wat betekent het voor gemeente en burgers? We beschouwen de ambtenaren in onze gemeente meestal als vanzelfsprekend en staan er niet zo bij stil wat voor breed en gevarieerd werk zij doen.

  Lees meer...
 • Margo Trappenburg over loonfatsoen Bekijk video


  margo trappenburgWie bepaalt wat we verdienen? Is dat ´de markt´? Verdien ik teveel in vergelijking met mensen met zwaarder werk die veel minder verdienen?
  Voor de nieuwe bundel Loonfatsoen - Eerlijk verdienen of graaicultuur spraken Margo Trappenburg*) en twee co-redacteuren met vertegenwoordigers van verschillende beroepsgroepen, onder wie een schoonmaker, wijkagent, docent, schooldirecteur, verpleegkundige, accountant, ziekenhuisdirecteur, notaris, advocaat, bankier,  manager en organisatieadviseur.

  Lees meer...
 • Animatiefilm-gemeenschap Laika: Je wordt geen held door normaal te zijn Bekijk video


  laika 4Laika is een gemeenschap van Amerikaanse kunstenaars en makers van filmanimaties uit Hillsboro, Oregon. "Elke dag maken wij iets en elke dag transformeren we materialen in levende schepsels met een ziel".
  Een van hun successen is ParaNorman uit 2012, een komische thriller die gaat over de onbegrepen tiener Norman. Hun laatste film heet The Boxtrolls, uitgebracht in september 2014.

  Lees meer...

Groepsblog

 • Verpleegkundigen hebben behoefte aan richtlijnen voor handelen bij disfunctionerende collega’s
  Veel verpleegkundigen, verzorgenden en praktijkondersteuners hebben behoefte aan richtlijnen die beschrijven wat ze moeten doen als ze vermoeden dat een collega disfunctioneert en daarmee de veiligheid van cliënten in gevaar brengt. Een verpleegkundige die zo zijn of haar eigen opvattingen heeft over de zorg en zich herhaaldelijk niet houdt aan afspraken in het team, of die een verslavingsprobleem heeft: als een collega denkt dat dit de veiligheid van cliënten in gevaar brengt, is er sprake van disfunctioneren. Ongeveer één derde van de verpleegkundigen, verzorgenden en…
 • Best practice en benchmarking
  De laatste tijd wordt er in de media nogal negatief bericht over de politie. Is het niet over de vorming van de Nationale Politie, dan gaat het wel over wanbeleid op het gebied van inkoop en aanbesteding, over het ziekteverzuim of over de afwikkeling rondom PTSS-procedures. Positieve berichten lees je niet zo snel in de media. De politie moet het dan maar doen met mooie ontwikkelingen waar men zelf aan toe heeft bijgedragen, maar waarvoor de media geen aandacht heeft.
  Lees meer...
 • In Engelse advocatuur laat ethisch gedrag te wensen over. Onderwijs in morele waarden is nodig
  Advocaten blijken in Groot-Brittannië niet zulk ethisch gedrag te vertonen als ze geacht worden te doen. Een onderzoek wijst uit dat zes van de tien juristen, advocaten en rechtenstudenten het moeilijk vinden "het juiste te doen".Het onderzoek werd uitgevoerd onder bijna duizend mensen door het Jubilee Centre for Character and Virtues van de Universiteit van Birmingham. Het onderzoek laat ook zien dat zestien procent van de advocaten bereid is advies te vragen aan een collega over hoe werkuren kunnen worden "afgerond" bij het factureren zodat…
 • Het verbeterplan in vier punten voor de verpleeghuiszorg van branchevereniging Actiz
  Actiz heeft een aantal concrete voorstellen gedaan voor kwaliteitsverbetering van de verpleeghuiszorg. Actiz is de branchevereniging van zorgondernemers die haar leden faciliteert en ondersteunt om een gezonde onderneming te leiden met hoogwaardige zorg.ActiZ is vooral actief op de zorgterreinen: ouderen, chronisch zieken, kraam en jeugdgezondheid. Ruim 440 leden bieden werk aan 450.000 medewerkers en zorg aan twee miljoen cliënten. Actiz haakt in op het publieke debat van de afgelopen weken over de kwaliteit van de verpleeghuiszorg die, zoals uit de berichten is gebleken, veel te…
 • Jorik Huizinga vraagt zich af n.a.v. #onderwijs2032: Is het paradigma van het onderwijs wel juist?
  Op de site Professionele Ruimte die speciaal gewijd is aan het onderwijs staat een blog over #onderwijs2032 naar aanleiding van de oproep op 17 november 2014 van staatssecretaris Sander Dekker van het Ministerie van Onderwijs om mee te denken over de toekomst van het onderwijs. Deze "Start van de nationale dialoog over de toekomst van het onderwijs" wil samen met leraren, leerlingen, ouders en andere belanghebbenden de totale onderwijsinhoud tegen het licht houden en bij de tijd brengen.Wat moeten kinderen leren op school zodat ze…

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design