header2

 • omslag goed werk voor academici thumbGoed werk voor academici
  vijf voor twaalf thumbHet is vijf voor twaalf voor de zorgverzekeraar
  jordi lammers thumbZiekenhuiskunst, kort verhaal Jordi Lammers
 • rene kneyber thumb Interview met René Kneyber: 10 jaar Beroepseer
  moraliteit in actie thumbMoraliteit in actie
  logo 10 jaar beroepseer thumb2016: Tien jaar Stichting Beroepseer
 • vrijwillige slavenVrijwillige slaven
  dokter patient thumb3Geef spreekkamer terug aan zorgverleners en patiënten
  omslag het alternatief voor de zorg videocarrouselEvaluatie: 10 jaar marktwerking in de zorg

webshop beroepseer 5Actueel in Beroepseer

 • Corine Korrel nieuwe voortrekker van Beroepseer


  corine korrelStichting Beroepseer heet Corine Korrel hartelijk welkom als nieuwe voortrekker!

  Corine Korrel (1963) is oprichtster van Onderwijs/VMBO On Stage: van rode lap naar rode loper! Directe aanleiding was een televisie-uitzending in 2006 waarin het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs voor de zoveelste keer negatief in beeld kwam: “Steeds als ergens iets vervelends gebeurde, vermeldden de kranten er expliciet bij: die en die vmbo’er had een bushokje vernield. Bij leerlingen van andere scholen stond dat er nooit bij. En ik geloof echt niet dat het daar niet voorkomt. Dit werkt als een rode lap op een stier. Het idee voor VMBO On Stage werd diezelfde avond bedacht”.

  Lees meer...
 • December-actie Beroepseer: 2 boeken voor de prijs van 1


  beroepseer actie 2De verkiezing van Trump en de Brexit illustreren het toenemende populisme in de wereld. Met de Tweede Kamerverkiezingen in zicht is de vraag waar wij in Nederland voor kiezen, populistisch of moreel gezag?

  De Stichting Beroepseer kiest voor moreel gezag. Om deze boodschap te ondersteunen hebben wij een kerstaanbieding. Bij aankoop van het essay Ambtelijk vakmanschapen moreel gezag voor € 19,99, krijgt u een gedrukt exemplaar van de bundel Moraliteit in actie cadeau.

  Lees meer...

Laatste video's

 • Actie 'Hart voor de GGZ' pleit voor een nieuwe GGZ met compassie

  gerrit glasGerrit Glas pleit voor een betere GGZ en roept op de actie Hart voor de GGZ te steunen. Glas is filosoof en psychiater. Sinds 2011 bekleedt hij de Dooyeweerdleerstoel aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2016 is hij benoemd tot de eerste Nederlandse hoogleraar Filosofie van de neurowetenschappen van het VUmc. Hart voor de GGZ is een initiatief van psychiater Remke van Staveren. Zij begon haar actie omdat ze vindt dat de balans tussen hoofd en hart in de zorg zoek is.

  Lees meer...
 • Goed gesproken Jan Terlouw

  gabriel van den brink jan terlouwDe tien minuten durende televisietoespraak van de 85-jarige voormalige politicus Jan Terlouw in het programma De wereld draait door op 30 november 2016 heeft een gevoelige snaar losgemaakt in Nederland. Terlouw maakte een vergelijking tussen de huidige maatschappij en die van vroeger. Met nadruk noemde hij het toegenomen wantrouwen tegen de politiek en tegen elkaar. Dat gebrek aan vertrouwen is volgens hem de oorzaak van het populisme in de wereld. Terlouw deed ook een oproep aan politici om ‘integer’ te zijn: “Wees onkreukbaar, draag uit dat je er bent om het publieke belang te dienen”.

  Lees meer...

Groepsblog

 • VN-onderzoek naar veranderende democratische opvattingen onder jongeren
  Jongeren zijn bang voor de toekomst, stemmen massaal op de PVV en hebben weinig vertrouwen in de kiezer: in groten getale pleiten ze voor een test vóór je mag stemmen. De boodschap uit dit onderzoek: we moeten als de bliksem op zoek naar nieuwe democratische vormen. Jongeren willen wel in democratie geloven, maar hun twijfel aan het functioneren ervan is substantieel en zorgelijk. Als de democratie zichzelf niet vernieuwt, gaat het straks goed mis. In opdracht van maandblad Vrij Nederland hebben in de periode 16…
 • De twintig best betaalde beroepen/banen in de Verenigde Staten
  De twintig beste betaalde banen in de Verenigde Staten zijn door de Amerikaanse tak van het internationale medianetwerk CNBC voor zakelijk en financieel nieuws op een rijtje gezet. We beginnen met nummer 20: 20. Chiropodist. Gemiddeld jaarsalaris $150,000 19. Global marketing director. Gemiddeld salaris $155,000 18 Senior software engineering manager. Gemiddeld jaarsalaris $155,000 17. Narcotiseur. Gemiddeld jaarsalaris $156,000 16. Octrooigemachtigde. Gemideld jaarsalaris $160,000 15. Directeur Product management. Gemiddeld jaarsalaris $160,000 14. Directeur Belastingadvies. Gemiddeld jaarsalaris $161,000 13. Technisch directeur. Gemiddeld jaarsalaris $164,000 12. Tandarts. Gemiddeld jaarsalaris…
 • E-mail is onveilig, dus niet geschikt voor rechtspraak
  Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht bij advocatenkantoor Pellicaan, houdt in een weblog de stand van zaken bij over privacy, persoonsgegevens en digitale veiligheid.In haar blog E-mail is onveilig, dus niet geschikt voor de rechtspraak schrijft ze over een advies met tips voor vertrouwelijke internetcommunicatie van Fox-IT aan de Orde van Nederlandse Advocaten. Fox-IT is een Nederlands bedrijf op het gebied van computer- en netwerkbeveiliging.Hoewel we regelmatig gewaarschuwd worden voor onveilig internetverkeer blijkt nog steeds een groot deel van de Nederlanders daarover in zalige onwetendheid te leven…

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design