header2

 • boekhouden thumbOproep deelname project beroepseer accountant
  jaap versfelt thumbInterview met Jaap Versfelt over onderwijs
  omslag het kleine alternatief zorg thumbKortingsactie Het kleine alternatief voor de zorg
 • jordi lammers thumb Een prachtige pallia, door Jordi Lammers
  stichting beroepseer het betere antwoord op onbehagen thijs jansen thumbHet betere antwoord op onbehagen
  jubileumbundel tien jaar stichting beroepseer3 thumbTien jaar Stichting Beroepseer 2006 - 2016
 • vrijwillige slavenVrijwillige slaven
  omslag goed werk voor academici thumbGoed werk voor academici
  moraliteit in actie thumbMoraliteit in actie

webshop beroepseer 5Actueel in Beroepseer

 • Kortingsactie Beroepseer: 20% korting op Het kleine alternatief voor de zorg


  omslag het kleine alternatief voor de zorg 2Voor één keer houdt Stichting Beroepseer een kortingsactie op haar best verkopende boek: Het kleine alternatief voor de zorg - Humaniteit boven bureaucratie, een bundel met bijdragen van verschillende auteurs in de vorm van interviews, artikelen, essays, analyses en verhalen van patiënten onder redactie van Jos de Blok, Herman Suichies, Lewi Vogelpoel en Thijs Jansen.

  Een recensent schreef dat “de bundel pijnlijk duidelijk maakt dat economisch wensdenken de beroepspraktijk van medici en andere zorgverleners hoofdzakelijk in de weg zit”.

  Lees meer...
 • Oproep tot deelname aan project 'De beroepseer van de accountant'


  boekhouden2Margreeth Kloppenburg, Thijs Jansen en Hans Duits doen een oproep om deel te nemen aan een onderzoek over de beroepseer van de accountant. Ze zijn een project gestart dat gaat onderzoeken of het voor accountants mogelijk is vanuit beroepseer te werken in een externe omgeving die het liefst alle risico’s wil uitbannen en in toenemende mate het geloof lijkt kwijtgeraakt in zelfregulering door de beroepsgroep.

  Lees meer...

Laatste video's

 • ABC van het Maken in het onderwijs

  abc van het maken thumb2We leven in een wereld die bol staat van technologie en steeds sneller digitaliseert. Het is daarom van belang dat kinderen naast programmeren, ook andere vaardigheden leren die horen bij de 21ste eeuw. De wereld heeft behoefte aan een nieuwe generatie kritische makers en ontwerpers. Het maakonderwijs kan daarbij helpen. Gebleken is dat door iets te maken je problemen leert oplossen, leert ondernemen en samenwerken, en leert de wereld beter te begrijpen. Allemaal belangrijke vaardigheden waarmee je in staat bent bijvoorbeeld een robot, een muziekstuk, een geprogrammeerde app of een meubelstuk te maken.

  Lees meer...
 • Gesprek met Thijs Jansen over macht en gezag en het wethouderschap

  macht en gezag wethouderschapHet traditionele gezag van politici en bestuurders staat onder druk. Een beroep doen op formele posities volstaat niet meer. Om toch gezaghebbend te kunnen blijven optreden zullen lokale bestuurders nieuwe vormen van gezag moeten ontwikkelen.

  Lees meer...

Groepsblog

 • Raden van Toezicht worstelen met toezicht houden op kwaliteit van zorg
  Uit een onderzoek onder Raden van Toezicht (RvT) (132 respondenten) bij zorg - & welzijn organisaties, komt naar voren dat zij worstelen met hoe zij concreet invulling kunnen geven aan (toe)zichthouden op kwaliteit van zorg.De meeste Raden van Toezicht (95%) zien kwaliteit als een integrale verantwoordelijkheid, net als de financiën, en beschikken over een commissie/aandachtfunctionaris voor kwaliteit (80%). Bijna driekwart (72%) van de respondenten geeft aan goed zicht te hebben op de kwaliteit van zorg in hun organisatie. Pro-actiefRaden van Toezicht zijn over het algemeen…
 • Een op de tien mensen verzwijgt te zijn ontslagen
  Ontslagen worden en dat tegen níemand zeggen. Dat doet één op de tien mensen. En een kwart van de ontslagen mensen schaamt zich voor zijn ontslag. Dat blijkt uit onderzoek van juridisch dienstverlener DAS onder ruim 500 personen tussen de 25 en 65 jaar. Je zou denken dat mensen er makkelijker over praten vragen de cirisisjaren die we gehad hebben, maar dat is niet zo, aldus Olav Wagenaar van DAS tegen de redactie van BNR Nieuwsradio: “Het blijkt dat mannen het zelfs nog meer voor…
 • René Kneyber nogmaals over het lerarenregister: Een register zonder nascholingsuren
  René Kneyber heeft, voor wie ernaar op zoek was, zijn visie op het lerarenregister1) opnieuw op internet geplaatst. De blog werd eerder gepubliceerd voor de behandeling van de wet Invoering van het lerarenregister en het registervoorportaal in de Eerste Kamer2) op 21 februari 2017. In verband met de internetconsultatie3) publiceert Kneyber zijn visie nogmaals. Titel: Een register zonder nascholingsuren: Vóór alle commotie, vóór het advies van de Raad van State, voordat het register verplicht was of verplicht dreigde te worden, op dag één heb ik…

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design