header2

 • omslag het alternatief voor de zorg videocarrousel Lancering boek Het alternatief voor de zorg
  defensieve zorgverlening thumb 3Patiëntenbelang onder druk door spagaat zorgverlener
  professioneel activisme lab thumbnProfessioneel Activisme Lab van Beroepseer
 • loonfatsoen video homepage Loonfatsoen - Eerlijk verdienen of graaicultuur
  is er een toekomst voor de professiesEssay van Howard Gardner
  omslag het alternatief ii thumbnailHet alternatief II - De ladder naar autonomie
 • vrijwillige slavenVrijwillige slaven
  ambtelijk vakmanschapAmbtelijk vakmanschap
  jaco van hoorn thijs jansen thumbnail 2Jaco van Hoorn over goed politiewerk


goed werk maatschappij logo

Laatste video

 • De Tuinman (m/v), het beroep dat steden weer gezond gaat maken Bekijk video

  rini biemans 2

  Rini Biemans is directeur van Creatief Beheer dat hij samen met Karin Keijzer in 2002 heeft opgericht en tot doel heeft een praktijk- en verdienmodel te ontwikkelen met als basis het dagelijks onderhoud in een wijk.
  Biemans is afgestudeerd arts, maar toen hij ging werken begon de geneeskunde hem steeds meer tegen te staan. Hij vond dat mensen niet gezond worden van gezondheidszorg. Hij is zijn vak ‘uitgeslopen’ en kunstenaar geworden.

  Lees meer...
 • ʻVakbroedersʼ leidt werkloze jongeren in de praktijk en in de eigen wijk op tot vakman Bekijk video


  vakbroedersIn vier maanden tijd hebben acht ‘Vakbroeders’ meer dan vierhonderd woningen opgeknapt in de Haagse wijk Spoorwijk. In de Rotterdamse wijk De Wielewaal heeft een ander team er in totaal 540 opgeknapt. Vakbroeders is een programma waarbij werkloze jongeren van 16 tot en met 27 jaar die graag met hun handen werken in de eigen omgeving worden opgeleid tot schilder.
  Onder leiding van leermeesters en docenten knappen zij woningen op in de eigen wijk. De jongeren worden zowel praktisch als theoretisch geschoold in het schilderen. Na twee jaar ronden ze hun opleiding af.

  Lees meer...
 • Daarom ben ik leraar Bekijk video


  daarom ben ik leraar 2Waarom wordt iemand leraar? In een video vertellen drie jonge, universitair afgestudeerde docenten over hun ervaringen in het voortgezet onderwijs. Jacob-Jan, leraar economie, vindt lesgeven heel interessant maar wel moeilijker dan hij aanvankelijk had gedacht. Een uitdagende baan, zegt hij.
  Simon, leraar filosofie, vindt lesgeven nooit saai maar divers en afwisselend. De school betredend, weet je nooit wat er die dag gaat gebeuren. Zelf blijft hij ook continu leren, van de kinderen en van zijn collega's.

  Lees meer...

Groepsblog

 • Het is goed ook de mislukkingen op te schrijven in je CV, vindt professor Johannes Haushofer. Voor het evenwicht
  Niet alle carrières lopen over rozen. De meeste zijn doornig of hobbelig. De Amerikaanse professor in de psychologie en publieke zaken Johannes Haushofer van Princeton-universiteit heeft een lijstje gemaakt van mislukkingen in zijn carrière en op internet gepubliceerd. Hij wil daarmee laten zien dat hij niet alles heeft bereikt waarnaar hij heeft gestreefd. Het openbaarmaken van zijn mislukkingen doet hij uiteraard niet zonder bedoeling. Hij wil het evenwicht herstellen tussen succes en mislukking en anderen aanmoedigen door te zetten als het tegenzit. Ana Swanson schrijft…
 • Waarom vertrouwen werknemers hun baas niet?
  In zijn artikel Why don’t employees trust their bosses? neemt Joe Myers de Edelman Trust Barometer 2016 onder de loep, het zestiende jaarlijkse wereldwijde onderzoek naar vertrouwen en geloofwaardigheid. In de nieuwste editie onderzocht men voor het eerst hoe het staat met het vertrouwen tussen werkgever en werknemer.Het blijkt dat een op de drie werknemers geen vertrouwen heeft in hun werkgever. De uitkomst onthult een aantal interessante trends op het gebied van vertrouwen op de werkvloer en de gevolgen voor zowel de baas als de…
 • Vlaamse ombudsman Bart Weekers over het spreekrecht van ambtenaren
  “Onze democratie heeft er alleen maar baat bij, wanneer medewerkers van de overheid durven blijven spreken”, schreef de Vlaamse Ombudsman Bart Weekers in het jaarverslag 2016. Leidende ambtenaren zouden het spreekrecht van ambtenaren meer moeten waarderen. Op Weekers oproep reageerde Elke Wambacq, diensthoofd bij het Vlaams Instituut voor Natuur en Bos Onderzoek (INBO) in een opiniestuk in de Vlaamse zakenkrant De Tijd. De kop boven haar artikel luidde: Als ambtenaar bij de overheid steek je het best je nek niet uit.*) Weekers schrijft in antwoord…
 • Cliënten- en ouderorganisaties hebben handen ineengeslagen voor verbetering privacy jeugdhulp
  Zes verschillende cliënten- en ouderorganisaties hebben de handen ineengeslagen om de privacy in de jeugdhulp te verbeteren. LOC Zeggenschap in zorg, Ieder(in), LPGGz, Ouderkracht voor ‘t Kind, UW Ouderplatform en Zorgbelang Nederland hebben de ministeries van VWS en VenJ een rapport toegestuurd waarin zij aanbevelingen doen om de gegevensuitwisseling binnen de jeugdhulp te verbeteren.
  Lees meer...
 • Meldpunt voor ontslagen thuiszorgmedewerkers: WW-uitkering of erg slecht contract?
  CNV Zorg & Welzijn opent op 26 april 2016 een meldpunt voor ontslagen thuiszorgmedewerkers die een veel slechtere arbeidsovereenkomst hebben gekregen. Zij staan machteloos en het is slikken of stikken, ww of een flutcontract. Het CNV wil dit misbruik aankaarten bij werkgevers, brancheorganisatie en bij de staatssecretaris. Rond Koningsdag ontvangen ontslagen medewerkers in de thuiszorg hun laatste salaris via het UWV. CNV Zorg & Welzijn ontvangt diverse signalen dat zorgaanbieders misbruik maken van de situatie door deze medewerkers wel over te nemen, maar vervolgens een…

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design