header2

 • hoogtijd politie thumb 3Hoogtijd voor nieuwe besturingsfilosofie bij politie
  professioneel persoonlijk thumbHoe persoonlijk moeten we het professionele nemen?
  before you speak thumb 3Advies van de maand
 • jordi lammers thumb Een mooie boom, door Jordi Lammers
  ambtenarendingen thumb Ambtenaren zien door andere ogen
  jubileumbundel tien jaar stichting beroepseer3 thumbTien jaar Stichting Beroepseer 2006 - 2016
 • vrijwillige slavenVrijwillige slaven
  omslag goed werk voor academici thumbGoed werk voor academici
  omslag het kleine alternatief zorg thumbHet kleine alternatief voor de zorg

webshop beroepseer 5Actueel in Beroepseer

 • Goed Werk Maatschappij: Aanbod van vijf diensten


  logo goed werk maatschappij gr2De samenleving heeft professionals nodig met intrinsieke motivatie en beroepstrots die zich bekommeren om Goed Werk. Professioneel werken is iets anders dan altijd orders uitvoeren of volgens van boven opgelegde regels handelen. Professionals zijn technisch vakbekwaam en in staat verantwoordelijk te handelen. Dat wil zeggen om te gaan met dilemma's en botsende verantwoordelijkheden. Ze zijn begaan met hun werk en de resultaten daarvan.
  Stichting Beroepseer zette in 2015 een nieuwe poot onder haar activiteiten, de Goed Werk Maatschappij, met als doel het concreet en praktisch begeleiden en ondersteunen van professionals op de werkvloer door middel van de Goed Werk-aanpak.

  Lees meer...
 • Kortingsactie Beroepseer: 20% korting op Het kleine alternatief voor de zorg


  omslag het kleine alternatief voor de zorg 2Voor één keer houdt Stichting Beroepseer een kortingsactie op haar best verkopende boek: Het kleine alternatief voor de zorg - Humaniteit boven bureaucratie, een bundel met bijdragen van verschillende auteurs in de vorm van interviews, artikelen, essays, analyses en verhalen van patiënten onder redactie van Jos de Blok, Herman Suichies, Lewi Vogelpoel en Thijs Jansen.

  Een recensent schreef dat “de bundel pijnlijk duidelijk maakt dat economisch wensdenken de beroepspraktijk van medici en andere zorgverleners hoofdzakelijk in de weg zit”.

  Lees meer...

Laatste video's

 • Lars Tummers over beleidsvervreemding van professionals in de publieke sector

  lars tummers policy alienation 2Lars Tummers legt in het kort uit wat hij bedoelt met beleidsvervreemding. Tummers is universitair hoofddocent Public Management aan het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (Universiteit Utrecht) en onderzoeker aan de Arizona State University in de VS. Tummers houdt zich al jaren intensief bezig met de relatie publieke sector-professional-overheid en heeft een model ontwikkeld om beleidsvervreemding onder professionals te peilen. Professionals in de publieke sector zijn vervreemd geraakt van overheidsbeleid en dat belemmert hen hun werk goed uit te voeren. Als een leraar bijvoorbeeld een onderwijsprogramma moet invoeren dat hij slecht vindt voor de leerlingen en de samenleving, kan hij zich daarmee niet identificeren.

  Lees meer...
 • MBO-Manifest met 7 speerpunten voor goed beroepsonderwijs krijgt steun bij bestuurders

  het mbo manifest 2Op 22 juni 2017 ondertekende Sarien Shkolnik het MBO-Manifest. Shkolnik is bestuurder van het regionaal opleidingencentrum voor middelbaar beroepsonderwijs, het Graafschap College in Doetinchem. De beroepsvereniging Opleiders MBO - BVMBO - lanceerde in maart 2017 een Manifest dat op 14 juni 2017 overhandigd werd aan het bestuur van de MBO Raad. Het MBO-Manifest bevat een lijst met zeven speerpunten die voor MBO-docenten noodzakelijk zijn voor het geven van kwalitatief goed beroepsonderwijs. De docenten willen bijvoorbeeld afschaffing van de 1.000-urennorm, meer vrijheid voor teams om goed onderwijs te ontwikkelen en meer tijd voor kwaliteit. Het manifest is inmiddels door meer dan tweeduizend docenten/opleiders ondertekend.

  Lees meer...

Groepsblog

 • Code rood in de zorg: 1100 vacatures in de zorg in Brabant
  Zorgmedewerkers verliezen hun baan, verzorgingshuizen sluiten, Bezuinigingen op thuiszorg, Werkloosheid onder zorgmedewerkers is al groot. Dit zijn een paar koppen boven nieuwsberichten in het afgelopen jaar. Wekelijks werden er ontslagrondes door zorgorganisaties aangekondigd. Maar sinds een half jaar is het tij gekeerd. We krijgen nu koppen te lezen als Zorginstellingen in Brabant slaan alarm: groot personeelstekort! Het Brabants Dagblad meldt dat er ruim elfhonderd vacatures in de zorg open staan in Brabant en dat aantal loopt snel op. Scholen leiden onvoldoende studenten op en de…
 • Hoe scholen de macht terugnamen. Scenario voor het Rotterdamse onderwijs anno 2037 door Ronald Buitelaar
  Ronald Buitelaar, schrijver, blogger en twitteraar over onderwijs en opvoeding heeft een scenario geschreven van gebeurtenissen die hebben geleid tot een voorbeeldige vorm van onderwijs in Rotterdam anno 2037. Titel: 2037: Hoe scholen in Rotterdam de macht terugnamen in het onderwijs (en de slag om de kansenongelijkheid wonnen), te lezen op Vers beton, site ‘voor de harddenkende Rotterdammer”. Het begint zo: “Wie mij in 2017 verteld had dat het Rotterdamse onderwijs zich zó zou ontwikkelen, had ik voor gek verklaard. Dat het roer in twintig…
 • Met 'Duurzaam verbeteren' willen politieteams betekenisvol handelen en hun werk doen vanuit de bedoeling van hun beroep
  Betekenisvol handelen: politiewerk vanuit de bedoeling beschrijft de zoektocht naar manieren om het politiewerk anders en beter in te richten. Het biedt de lezer een pijnlijk inkijkje in het dagelijkse politiewerk op straat en op het politiebureau. Uit de praktijkverhalen blijkt dat de betekenis van het werk voor de burger vaak verloren gaat door procedures, regels en vastgezette patronen. Het goede nieuws is dat de politie bezig is het echte werk weer centraal te stellen. Belemmeringen worden weggeruimd en vastgeroeste patronen doorbroken. Dat dit niet…

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design