header2

 • omslag goed werk voor academici thumbGoed werk voor academici
  moraliteit in actie thumbWat sociale voortrekkers gemeenten kunnen leren
  dorien pessers thumb 6Interview met Dorien Pessers: 10 jaar Beroepseer
 • omslag het kleine alternatief voor de zorg 2 thumb Evaluatie: 10 jaar marktwerking in de zorg
  ambtelijk vakmanschap moreel gezag thumbAmbtelijk vakmanschap en moreel gezag
  logo 10 jaar beroepseer thumb2016: Tien jaar Stichting Beroepseer
 • vrijwillige slavenVrijwillige slaven
  rapport oosting twee wilmink 3 thumbLessen uit het rapport Oosting II door Hans Wilmink
  defensieve zorgverlening thumb 3Patiëntenbelang onder druk door spagaat zorgverlener

webshop beroepseer 5Actueel in Beroepseer

 • Jordi Lammers, 'writer in residence' bij Beroepseer, krijgt prijs van Nijmeegse Bibliotheek


  jordi lammers taalenten 2016 klJordi Lammers, sinds september 2016 voor een jaar ‘Writer in residence’ bij stichting Beroepseer krijgt een prijs uitgereikt door Bibliotheek Gelderland Zuid vanwege zijn bijdrage aan de taalcultuur in de regio Nijmegen. Dat is op 25 november 2016 bekend gemaakt door de bibliotheek.

  De prijs wordt voor de derde keer uitgereikt aan TAALenten, mensen die anderen inspireren om zelf te gaan lezen en schrijven. Bijvoorbeeld voorlezers, schrijvers, dichters, laaggeletterden, kortom mensen met een verhaal in de leeftijd van 8 tot 88. Deze onderscheiding wordt uitgebreikt in de hoofdvestiging van de Bibliotheek Gelderland Zuid: De Mariënburg.

  Lees meer...
 • 29 november bijeenkomst: Twintig jaar Nederlands onbehagen, met Bas Heijne en Gabriël van den Brink


  omslag onbehagen 2

  Dinsdag 29 november 2016 vindt er een bijeenkomst plaats met Bas Heijne en Gabriël van den Brink in Den Haag over Twintig jaar Nederlands onbehagen.
  In september 2016 verscheen het essay Onbehagen. Een nieuw licht op de beschaafde mens van de hand van Bas Heijne, schrijver, essayist, en columnist voor NRC Handelsblad.
  in 1996 verscheen van Gabriël van den Brink het boek Onbehagen in de politiek. Een verkenning van de tijdgeest tegen het einde van de eeuw.

  Lees meer...

Laatste video's

 • Goed gesproken Jan Terlouw

  gabriel van den brink jan terlouwDe tien minuten durende televisietoespraak van de 85-jarige voormalige politicus Jan Terlouw in het programma De wereld draait door op 30 november 2016 heeft een gevoelige snaar losgemaakt in Nederland. Terlouw maakte een vergelijking tussen de huidige maatschappij en die van vroeger. Met nadruk noemde hij het toegenomen wantrouwen tegen de politiek en tegen elkaar. Dat gebrek aan vertrouwen is volgens hem de oorzaak van het populisme in de wereld. Terlouw deed ook een oproep aan politici om ‘integer’ te zijn: “Wees onkreukbaar, draag uit dat je er bent om het publieke belang te dienen”.

  Lees meer...
 • I, Daniel Blake of de strijd voor menselijkheid in een kille, verbureaucratiseerde samenleving

  i daniel blake filmDe nieuwste film van de inmiddels 80-jarige Britse regisseur Ken Loach, I, Daniel Blake is winnaar van de Gouden Palm 2016 van het Festival van Cannes - een van de meest prestigieuze filmprijzen ter wereld. De film gaat over de 59-jarige timmerman Daniel Blake uit Newcastle die moet vechten om het hoofd boven water te houden. Hij moest stoppen met werken na een hartaanval en probeert een uitkering te krijgen. Hij wil wel werken, maar hij mag niet van zijn arts. We zien Blake de bureaucratische molen van de overheid instappen die soms alleen op internet te benaderen is en die nooit ophoudt met draaien in een samenleving die bezig is te ontmenselijken.

  Lees meer...

Groepsblog

 • Engelsman Porsz spoort mensen op die hij veertig jaar geleden op straat fotografeerde. Hoe zien ze er nu uit?
  In de jaren zeventig en tachtig bracht paramedicus Chris Porsz veel tijd door op straat in Peterborough, een stad in het oosten van Engeland. Hij maakte daar foto's van voorbijgangers, van punkers tot politiemensen. De amateurfotograaf maakte portretten van het leven dat open, sympathiek en eerlijk oogt. Nu, bijna veertig jaar later is Porsz - hij staat bekend als een paramedische paparazzo, teruggekeerd naar de plaatsen waar hij zijn foto’s genomen heeft. Deze keer is hij niet alleen een portrettenmaker maar ook een scherpzinnig speurder. …
 • Wees ongehoorzaam om ethische, professionele doelen te realiseren als stompzinnige regels dit beletten
  Lenette Schuijt begint haar blog op Managementsite met de vraag: Hoeveel ruimte moet een organisatie bieden voor professionele ongehoorzaamheid? Schuijt is organisatieadviseur en directeur van het bureau voor managementtraining Crystal River. Haar blog is een pleidooi voor professionele ongehoorzaamheid en buiten de lijntjes kleuren. Na het voorbeeld van een verpleeghuis waar maar liefst 48 hygiënenormen gelden merkt ze op dat “naarmate organisaties meer verantwoordelijkheid laag in de organisatie leggen, zodat medewerkers bepalen hoe ze hun klanten het beste kunnen bedienen, zij vaker in botsing komen…
 • December it is...
  December... Sinterklaas, Kerst, Oud & Nieuw: zomaar een greep uit het assortiment wat december ons biedt.Gezelligheid, familiefeestjes en borreltjes met vrienden, december is echt zo'n maand waar dit alles samen komt...Ik ben verpleegkundige, dit is mijn wereld en dit is mijn december.Het woord december valt meestal al zo rond de zomerperiode, juni, juli, soms iets later. Tijd om ingeroosterd te worden. De keuze is reuze uitgebreid en bestaat uit: Kerst of Oud & Nieuw?Dan begint de stress: welke dagen wil ik vrij? wat heb ik…

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design