header2

 • stop rom thumb5Teken de petitie
  vijf voor twaalf thumbHet is vijf voor twaalf voor de zorgverzekeraar
  omslag goed werk voor academici thumbGoed werk voor academici
 • jordi lammers thumb Ziekenhuiskunst, kort verhaal Jordi Lammers
  moraliteit in actie thumbMoraliteit in actie
  logo 10 jaar beroepseer thumb2016: Tien jaar Stichting Beroepseer
 • vrijwillige slavenVrijwillige slaven
  dokter patient thumb3Geef spreekkamer terug aan zorgverleners en patiënten
  omslag het alternatief voor de zorg videocarrouselEvaluatie: 10 jaar marktwerking in de zorg

webshop beroepseer 5Actueel in Beroepseer

 • Erik van Zuidam uitgeroepen tot Rijnlander van het Jaar 2017. Van harte gefeliciteerd!

   
  erik van zuidam rijnlander van het jaar

   

   

   

   

   

   

   

  “Het is hem gelukt. Een absoluut unicum. Erik van Zuidam is de allereerste Rijnlander van het Jaar. De eerste in een nog lange reeks, die met hem begint. De prijs bestaat uit een Rijnland wisseltrofee in de vorm van een authentiek stukje Limes, alsmede een ingelijste oorkonde”.

  Lees meer...
 • Bijeenkomst in Leiden over Universitaire competitiecultuur en loopbaanperspectieven voor academici


  wat bezielt de universiteit leiden 2Biedt academisch werk tegenwoordig nog voldoende carrière-perspectief, constructieve werkrelaties met collega’s en de mogelijkheid om je talenten breed in te zetten? Drie presentaties en gesprekken daarover op de Studium Generale-bijeenkomst in Leiden op dinsdag 14 februari 2017.

  Heeft toegenomen onderzoekscompetitie geleid tot een academische ratrace? Vermindert dit de kwaliteit van de wetenschap? Moeten we rivaliteit temperen en meer inzetten op samenwerking en gemeenschapsvorming? En is de betrokken wetenschapper tegenwoordig beter af buiten de academie?

  Lees meer...

Laatste video's

 • Hoe wakkeren wij de juiste motivatie aan voor het leveren van topprestaties?

  gerald weltevreden 2Gerald Weltevreden vertelt in een internetcollege wat de beste aanpak is voor een kind om topsporter te worden. Weltevreden is sportpsycholoog en zelf topsporter geweest in kanovaren. Sinds 2010 is hij hoofd van de masteropleiding Sport- en prestatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Onderwerp van zijn onderzoek is achterhalen waar de motivatie van topsporters door wordt bepaald.
  Wat Weltevreden vertelt geldt voor een deel ook voor mensen die hun werk goed willen doen en willen presteren in hun beroep. Waar komt de motivatie vandaan, en hoe hou je die vast? Hoe wakker je de juiste motivatie aan als je topprestaties wilt leveren?

  Lees meer...
 • Rebecca MacKinnon: We kunnen terrorisme bestrijden zonder onze democratie prijs te geven

  rebecca mackinnon thumbDe Amerikaanse Rebecca MacKinnon is groot voorvechtster van internetvrijheid. In haar TED-lezing*) vertelt ze over de kans dat we de strijd tegen extremisme en demagogie verliezen als we het internet en de media gaan censureren. Daarmee verliezen we ook democratische waarden. Volgens haar zijn versterking van encryptie van digitale communicatie en activisme middelen om terrorisme te bestrijden.

  Lees meer...

Groepsblog

 • Alternatieve feiten bestaan wel degelijk!
  In de Verenigde Staten hebben we een harde verkiezingsstrijd gezien, waarin met mensen en feiten gemanipuleerd werd. Dat gaat nog even door tijdens het presidentschap van Trump, zo lijkt het. Ook in de Nederlandse verkiezingsstrijd ontwaren we nieuwe vormen van manipulatie. Fotoshoppen en valse facebook-identiteiten (internettrollen) zijn bij ons nieuwe – althans nog niet eerder zo aan het licht gekomen – wapens in de politieke strijd.Misinformatie en leugens van de Amerikaanse vice-president over de opkomst bij Trumps inauguratie werden door zijn campagneleidster Kellyanne Conway betiteld…
 • Over een leraar en zorg
  Mijn vader, die volgende week 68 jaar wordt, heeft de ziekte van Parkinson.Die diagnose heeft hij vanaf 2008. De ziekte zelf waarschijnlijk al veel langer.Drie jaar geleden ging hij met pensioen, na zijn gehele werkzame leven als leraar vol compassie met en voor leerlingen te hebben gewerkt op diverse middelbare scholen. Een vakman die echte aandacht had, benaderbaar was, aanklampbaar was, bovenal voor de belangrijkste mensen waarvoor hij zich inzette: de leerlingen, hun ouders en zijn collega-docenten. Ook buiten werktijd en de niet zelden belemmerende…
 • Keuzes politieke partijen in kaart gebracht in interactieve infographics
  Op de site van het Centraal Planbureau (CPB) staat een visuele analyse van de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen in een interactieve infographic. Klik op een partij en zichtbaar worden bugettaire keuzes, effecten op de middellange termijn en effecten op de lange termijn. Webpublicatie, boek, datavisualisatie en presentatieDe doorrekening van de verkiezingsprogramma’s (Keuzes in Kaart 2018-2021) is beschikbaar als overzichtelijke webpublicatie met uitleg en verwijzingen, en in boekvorm (pdf). Daarnaast is er dus deze interactieve datavisualisatie, die inzicht geeft in de onderlinge verschillen tussen partijen.…

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design