Een leraar kapt ermee. In een speech vertelt hij waarom

Een leraar op een openbare school in het Amerikaanse Grosse Pointe heeft op 26 april 2021 een bewogen speech gehouden over de reden voor zijn ontslag dat hij eerder die week had aangeboden. Grosse Pointe ligt in de staat Michigan, niet ver verwijderd van Detroit. De druppel die de emmer heeft doen overlopen bij de leraar was een controversieel COVID-19-beleidsbesluit dat ging over versoepeling van de regels. Uit solidariteit met de leraar besloten twee dagen later ruim honderd collega’s van de leraar zich ziek te melden. Volgens de leraar en zijn collega’s was de versoepeling te risicovol voor personeel en leerlingen.
“We zijn niet boos op de situatie”, zei Sean McCarroll tegen het schoolbestuur tijdens een openbare vergadering. “We kunnen COVID niet beheersen – we zijn boos op jullie, en boos is een mooie manier waarop dat uit te leggen. U respecteert ons niet – als u ons zou respecteren zou u naar ons luisteren. U waardeert ons niet. Als als u dat wel zou doen, zou u het ons letterlijk niet onmogelijk maken ons werk te doen”.

Het beroep van leraar

McCarrolls speech is een openlijke verklaring over de positie van de leraar. Ten overstaan van het schoolbestuur zegt hij luid en duidelijk wat het beroep van leraar in wezen inhoudt. Dat een leraar als geen ander weet wat er zich in het klaslokaal afspeelt. Hij neemt het het bestuur kwalijk dat ze zijn ervaring, deskundigheid en professionaliteit negeren. Misschien zou het bestuur tenminste nog kunnen dóen alsof het luistert naar de leraren…
Waarom kreeg hij geen antwoord op zijn e-mails over de situatie in de klas wat betreft de COVID-regels? Nooit heeft hij een reactie ontvangen; niemand nam de moeite hem te antwoorden.
McCarroll concludeert dat het bestuur de leerlingen, het schooldistrict en het lerarenberoep in twaalf maanden tijd meer schade heeft toegebracht dan in de tien jaar daarvoor is gebeurd.

Hoe de bestuursleden reageren op de kritiek van hun leraar, laat de video niet zien We zien hun gezicht niet. We horen een van hen wel zeggen dat de drie minuten spreektijd voorbij zijn.

Hieronder de video met de speech van Sean McCarroll:

Zie ook: Grosse Pointe teacher resigns after board implements new COVID policy; teachers call out sick in support, door Amy Lange en FOX 2 Staff, Fox 2, 28 april 2021: www.fox2detroit.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer