Terugblik op de tien beste en handigste tooltips van 2021 voor laptop en pc

Aan tools die je interviewbandjes voor je uitwerken is inmiddels geen gebrek, maar geen van allen zijn ze perfect. En dat geldt dus ook voor Google Voice Typing. Wat deze tool anders maakt? Hij is helemaal gratis! Gratis is ook Cleanfeed voor het opnemen van telefooninterviews.
Journalist Nick Kivits weet veel over technische ontwikkelingen en internetzaken. Hij schrijft daarover in de rubriek De tech-trend in het maandelijks verschijnende vakblad voor de journalist, Villamedia. Kivits is een alleskunner, van het schrijven van artikelen, tot het monteren van een web-video, van het geven van workshops tot het voeren van een eindredactie.

Traditiegetrouw blikt Kivits in de Nieuwsbrief van Villamedia van eind december 2021 terug op de beste tooltips die hij de afgelopen twaalf maanden heeft verzameld. De tooltips worden steeds met duidelijke uitleg weergegeven in een video.

Tooltip nummer 1 gaat over het inplannen van berichten op Twitter om ze op een later moment te publiceren. Lange tijd was men aangewezen op externe tools. De gratis tool Typefully kan dat nu wel.

Tooltip nummer 2: de Unpaywall.
Stuit je tijdens je online research op een wetenschappelijk paper dat achter een betaalmuur lijkt te staan? Unpaywall speurt automatisch websites af waar artikelen ook zonder slot te lezen zijn.

Tooltip nummer 3: Burnermail.
Je mailadres achterlaten kan een een hoop spam opleveren. Met Burnermail kun je tijdelijke mailadressen aanmaken, die ook weer makkelijk te verwijderen zijn.

Tooltip nummer 9: Raditube.
Informatie over van YouTube verwijderde video’s kun je weer terughalen met Raditube.

Zie voor alle tien tooltips de Nieuwsbrief van 25 december 2021: https://www.getrevue.co/profile/villamedia/issues/om-te-bewaren-de-tien-beste-tools-van-2021-943585

De beste tools van voorgaande jaren zijn nog te raadplegen:

De tien beste tools van 2020: www.getrevue.co/profile/villamedia/issues/dit-waren-de-tien-beste-tools-van-2020-302383?
De tien beste tooltips van 2019: https://www.getrevue.co/profile/villamedia/issues/dit-zijn-de-tien-beste-tooltips-van-2019-217448
De tien beste Villamedia Tooltips, 29 december 2018: https://www.getrevue.co/profile/villamedia/issues/lijstje-onze-beste-tooltips-op-een-rij-151757

Website Nick Kivits: https://www.nick-kivits.nl/site/

 

Afbeelding bovenaan is van Petra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer