Arbeidsverhoudingen snel slechter

In het Nederlands Dagblad van 29 mei 2012 staat een mooi overzichtelijk stukje over de snel slechter wordende arbeidsomstandigheden in Nederland.
In de inleiding staat: “…Sommige werkgevers maken misbruik van de zwakker wordende positie van werknemers en vakbonden op de arbeidsmarkt, en keren terug naar negentiende-eeuwse arbeidsverhoudingen…”

Een op de acht jongeren komt momenteel niet aan het werk, de jeugdwerkloosheid zal komende maanden hard stijgen. Oudere werknemers zijn bij werkloosheid ronduit de klos. De beoogde decimering van hun ontslagvergoedingen zal uitdraaien op koude saneringen. Er is in Nederland geen samenhangend beleid waarbij werknemers, werkgevers en overheid gezamenlijk investeren in de inzetbaarheid van werkende ouderen. De overheid is hierin passief, werkgevers vooral opportunistisch, en de vakbeweging worstelt met zijn eigen verdeeldheid.

Lees het hele artikel, Arbeidsverhoudingen snel slechter in het Nederlands Dagblad van 29 mei 2012, geschreven door redacteur economie GPD Maurice Wilbrink: https://beroepseer.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer