Petitie voor investeringsplan voor het onderwijs

Petitie investeren in goed onderwijs

Met goed onderwijs kunnen leerlingen en studenten hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Dat draagt bij aan hun maatschappelijke ontwikkeling en helpt onze economie vooruit. Onderwijsuitgaven zijn dan ook geen kostenpost, maar een investering in onze toekomst. Het is belangrijk dat dit kabinet én de komende kabinetten meer geld uittrekken voor onderwijs.
Op dit moment lopen de onderwijssalarissen achter bij de markt en loopt de aantrekkelijkheid om te gaan werken in het onderwijs terug. Bomvolle klassen en collegezalen zijn het gevolg. Personeelstekorten en werkdruk lopen in alle sectoren op. De kwaliteit van het onderwijs staat onder druk.

Dat moet anders. De kans is groot dat met de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart 2019 dit kabinet de meerderheid in de Eerste Kamer verliest en een nog bredere coalitie nodig is. Hét moment voor politieke partijen om de balans op te maken.

De Algemene Onderwijsbond (AOb), vakbond FNV en de Federatie van Onderwijsvakorganisaties (FvOv) zijn in de aanloop naar de landelijke onderwijs-actieweek van 11 tot en met 15 maart 2019 een petitie gestart waar iedere school of opleiding aan kan meedoen. Of je nu werkt in het onderwijs of leerling bent, of ouder, student of sympathisant, teken voor een investeringsplan voor het onderwijs. De petitie wordt in de actieweek aan de politiek aangeboden.
De organisatoren van de petitie vragen álle politieke partijen om ‘investeren in onderwijs’ bovenaan de prioriteitenlijst te zetten, zodat werken in het onderwijs weer aantrekkelijk wordt. Met een concurrerend salaris en een lagere werkdruk.

Ga voor tekenen van de petitie Investeer in onderwijs! naar: www.aob.nl/nieuws/teken-de-petitie-investeer-in-onderwijs/

Klik hier voor meer info over de onderwijs-actieweek en het eisenpakket van de bonden: www.aob.nl/nieuws/wat-eist-de-aob-per-onderwijssector/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer