Onderwijsraad viert honderdjarig bestaan

Onderwijsraad honderd jaar

De Onderwijsraad, opgericht in 1919, viert in 2019 het honderdjarig bestaan. Dit lustrum wordt onder meer gevierd met de tentoonstelling Wijze Raad in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht.
De Onderwijsraad is een onafhankelijk adviescollege en adviseert de regering en de Kamer, gevraagd en ongevraagd, over hoofdlijnen van beleid en wetgeving op het gebied van het onderwijs.

Het is 1919

Staatsblad oprichting Onderwijsraad 1919Het is 1919: De schoolstrijd is voorbij, het is tijd voor nieuwe ideeën en hervormingen. De Minister van Onderwijs kan het niet alleen. Hij zoekt ‘wijze raad’ en stelt een onafhankelijk adviescollege voor het hele onderwijs in: de Onderwijsraad.
De tentoonstelling Wijze Raad geeft een beeld van het jarenlange werk van de Onderwijsraad. De vrijheid van onderwijs (artikel 23 van de Grondwet) heeft vanaf het begin centraal gestaan. Later kwamen daar de inhoud en de kwaliteit van het onderwijs bij.

De tentoonstelling blikt terug op een eeuw productief advieswerk en op de mensen die het werk hebben gedaan. Er wordt ook naar de toekomst van het onderwijs gekeken en naar de wijzen waarop de Raad een wezenlijke rol kan blijven spelen in het onderwijsbestel van de 21ste eeuw.

De tentoonstelling Wijze Raad is te zien van 23 februari tot en met 2 juni 2019. Adres Nationaal Onderwijsmuseum, Burgemeester de Raadtsingel 97, Dordrecht.
Naast de tentoonstelling organiseert de Onderwijsraad nog diverse andere lustrumactiviteiten, bijvoorbeeld een fotowedstrijd voor leerlingen en studenten.

Meer info bij Onderwijsraad: www.onderwijsraad.nl (Info niet meer beschikbaar)

Nationaal Onderwijsmuseum: www.onderwijsmuseum.nl/tentoonstelling/wijze-raad (Pagina op site museum bestaat niet meer)

U P D A T E

Feestelijke opening tentoonstelling ‘Wijze raad’, Onderwijsraad, 26 februari 2019: www.onderwijsraad.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

Stichting Beroepseer

© Stichting beroepseer