Schooldistrict in V.S. wijst 2,54 miljoen dollar aan subsidie af

In de V.S. heeft het schooldistrict van Oregon City in oktober 2011 een opmerkelijk besluit genomen: geen gebruik maken van een subsidie van 2,54 miljoen dollar, te besteden aan prestatiebeloning van leraren en schoolhoofden.

Dit bedrag had het schooldistrict in september 2010 gewonnen op een wedstrijd die ging om de beste plannen voor verbetering van de kwaliteit van lesgeven en extra financiële beloning voor leraren en schoolhoofden die de prestaties van hun leerlingen wisten omhoog te stuwen.

Maar in een jaar kan veel veranderen. Het direct verbinden van het lerarenloon aan prestaties van leerlingen, is in heel de Verenigde Staten intussen hèt onderwerp van discussie geworden in onderwijsland. De op prestatie gebaseerde onderwijssystemen waarbij leerlingen allerlei standaardtoetsen moeten maken om hun vorderingen te meten, vormen de kern van die discussies.

Omdat het schooldistrict van Oregon City niet wilde instemmen met individuele bonussen, heeft het besloten het hele plan te schrappen.
Nancy Noice van de lerarenvakbond verklaarde dat bij nader inzien “Oregon City het geld niet ging gebruiken voor extra betalingen aan leraren. Oregon City wenst niet die kant op gaan”.

Klik hier voor het bericht Oregon City School District walks away from $2.54 million grant for performance pay op de site van OregonLive.com.

Meer bijdragen over prestatiebeloning, standaardtoetsen en de situatie van de leraar in het Amerikaanse onderwijs kunt u lezen in de Groepsblog. Zie bijvoorbeeld:
Waarden in plaats van toetsenplaag in het onderwijs.
Demonstratie Save Our Schools.
Amerikaans onderwijs in beroering.
De Wisconsin demonstraties en de speech van Kathleen Kennedy Towsend.

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer