Barend Rombout genomineerd voor Overheidsmanager van het jaar

overheidsmanager van_het_jaar_beeldOp woensdag 23 november 2011 wordt voor de veertiende keer de Overheidsmanager van het jaar gekozen. De keuze is tussen drie genomineerden: Barend Rombout, hoofd Bureau Frontlijn van de gemeente Rotterdam; Paul Huijts, directeur-generaal volksgezondheid van het Ministerie van VWS en Peter Teesink, directeur Sociale Werkvoorzieningsbedrijf Iederz van de gemeente Groningen.

De prijs wordt uitgereikt aan “Overheidsmanagers die stand houden en bijzondere prestaties leveren binnen de publieke sector die onder grote druk staat.”

Barend Rombout is Voortrekker van de Stichting Beroepseer. Hij werkt sinds 2000 hij bij de gemeente Rotterdam waar hij als hoofd van Bureau Frontlijn in opdracht van het college van B & W methodieken en innovatieve programma’s ontwikkelt op het gebied van zorg, onderwijs, jeugd, armoedebestrijding en handhaving voor toepassing – soms al binnen 1 à 2 weken – in de achterstandswijken.

barend rombout
Barend Rombout

Rombout probeert veranderingsprocessen op gang te brengen en stelt zich voortdurend de vraag: Wat is nodig? Bijvoorbeeld voor een kind van nul tot vier jaar om fatsoenlijk op te groeien? Ook rekent hij graag de maatschappelijke kosten en baten uit om mensen die met een economische bril naar de maatschappij kijken te laten zien, dat met je hart kijken, in veel gevallen ook nog goedkoper is.
De programma’s van Frontlijn zijn gericht op mensen zelf leren dingen te doen.

De verkiezing tot Overheidsmanager van het jaar 2011 vindt plaats in de Ridderzaal in Den Haag om acht uur ‘s avonds. Minister Donner van Binnenlandse Zaken reikt de prijs uit aan de winnaar en minister Opstelten van Veiligheid en Justitie houdt namens het kabinet de Overheidslezing 2011.

De jury van de verkiezing 2011 bestaat uit: Johan Remkes (voorzitter), Jet Bussemaker, Erik Heijdelberg, Judith Meulenbrug, Mirko Noordegraaf, Albertine van Vliet-Kuiper, Bernard Wientjes en Pieter Zevenbergen.

Website van de verkiezing Overheidsmanager van het jaar: www.overheidsmanager.nl/

Barend Rombout als Voortrekker van Beroepseer: klik hier.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer