Oproep van Engelse minister Francis Maude: Zeg ons hoe het moet!

francis maude

Francis Maude, Minister van het Cabinet Office in Groot-Brittannie heeft op 26 oktober 2011 een oproep gedaan aan zijn ambtenaren – van verpleegster tot arbeidsbureaumedewerker. Hij vraagt hun hem te te laten weten hoe hij de openbare dienstverlening beter, sneller en goedkoper kan maken.

Daartoe heeft hij een nieuw plan gelanceerd in de vorm van een crowdsourcing overheidswebsite met de aansprekende titel: Tell us how  – Zeg ons hoe het moet.

Maude wil dat werkers in de publieke sector op die site de regering gaan helpen met het verlichten van administratieve lasten en terugdringen van bureaucratie. Regels mogen voortaan optimale dienstverlening niet meer in de weg staan.

“We mogen ons gelukkig prijzen dat we enthousiaste, betrokken en kundige beroepsambtenaren in dit land hebben, maar ze worden in hun mogelijkheden te vaak gehinderd”, aldus Maude: “De mensen op de werkvloer weten het beste met wat voor obstakels ze elke dag te maken hebben en onder wat voor druk ze staan. We hopen dat  de vandaag gelanceerde Tell us how website ertoe bijdraagt deze dingen te verhelpen.
Ik zal me hard maken voor werknemers in de publieke sector en ervoor zorgen dat ze niet belemmerd worden in de uitoefening van hun werk, dat we hen meer zullen steunen en dat ze ons meedelen hoe we tijd kunnen winnen en geld kunnen uitsparen”.

Meer over Francis Maude en de Tell us how website. (Niet meer beschikbaar)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer