Goed werk is een doel, geen middel

“Het moet afgelopen zijn met al de managementprietpraat die wordt losgelaten op professionals in de (semi)publieke sector”, betogen Gabriël van den Brink, Thijs Jansen en Jos Kole — de auteurs van het boek Beroepstrots. Een ongekende kracht, in het artikel Goed werk is een doel, geen middel: “Het is de hoogste tijd voor een alternatieve besturingsfilosofie die uitgaat van de deskundigheid, vaardigheid, beroepsethiek en intrinsieke motivatie van degenen die op de werkvloer het echte werk doen”.

Het artikel besluit met de hoop dat we op weg zijn naar de door Herman Wijffels aangekondigde nieuwe maatschappelijke ordening waarvan gemotiveerde professionals de pijlers zullen zijn.

Goed werk is een doel, geen middel is verschenen in het tijdschrift Socialisme & Democratie, no 9, oktober 2011. Zie pagina 75:
Zie: https://www.academia.edu/48870973/Goed_werk_is_een_doel_geen_middel

Ook te downloaden op: https://beroepseer.nl

De auteurs redigeerden het boek Beroepstrots- een ongekende kracht, verschenen in 2009, ook in het Engels: Professional Pride – a Powerful Force. Zie op deze site bij Boeken Beroepseer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer