Manifest Making Shift Happen: Scholen zijn aan zet

Op 11 oktober 2011 vond in Amsterdam het internationale onderwijscongres Making Shift Happen plaats, georganiseerd door CBE Academica. CBE is een organisatieadviesbureau met vestigingen op vier continenten dat zich richt op duurzame, uitvoerbare oplossingen voor organisaties, mensen en de maatschappij. Academica is het centrum voor leiderschapsontwikkeling van CBE.
Doel was om de discussie over veranderend onderwijs in een veranderende wereld verder te brengen en daar conclusies aan te verbinden.

Sprekers waren  internationale onderwijsspecialisten als Michael Fullan, Andy Hargreaves en John West-Burnham voor een gehoor van zeshonderdenvijftig schoolleiders, leraren en bestuurders.

Inmiddels is er een manifest opgesteld door de congresgangers: Manifest Making Shift Happen: Scholen zijn aan zet. Daarin staan problemen vermeld alsmede noodzakelijke uitgangspunten voor het op gang brengen en het aan de gang houden van een beweging naar high performance ‘to make shift happen’. In verschillende netwerken – de eigen school, collega-scholen in de omgeving, regionaal, nationaal en internationaal – zetten zij zich de komende periode in voor het bewerkstelligen van talentontplooiing in de breedste zin van het woord. De school is geen geïsoleerd bolwerk, maar onderdeel van een groter geheel.
Belanghebbenden worden betrokken bij visie- en beleidsbepaling. Hierdoor worden onderwijskwaliteit en ambitie verbonden aan de maatschappelijke opdracht.

Lees het gehele Manifest op de  website van CBE academica. Klik hier. (Site is opgeheven. Manifest niet meer beschikbaar)
Nieuwe site: Academia Business College: https://academicabusiness.college/making-shift-happen/

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer