Per-Ivar Kloen wint met FABklas de trofee Onderwijspionier van het Jaar 2014

per ivar kloenTijdens een feestelijke slotbijeenkomst van alle onderwijspioniers van het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs van het jaar 2013-2014 is op 23 mei 2014 de trofee voor Pionier van het jaar naar Per-Ivar Kloen gegaan met zijn project FABklas. In dit project werken leerlingen vanuit hun eigen nieuwsgierigheid als motor van het leren met moderne technologische ontwikkelingen. Hierbij wordt uitgegaan van de intrinsieke motivatie van kinderen, waarbij zij tegelijkertijd de benodigde 21ste eeuwse vaardigheden ontwikkelen. De jury heeft dit initiatief als winnaar gekozen omdat de FABklas op een bijzondere en creatieve wijze jaargangen en niveaus doorbreekt, innovatief en vakoverstijgend is en bovendien al veel draagvlak binnen en buiten de school heeft gecreëerd.

Naast de trofee kreeg Per-Ivar Kloen ook een cheque van 500 euro en een masterclass, aangeboden door Nyenrode Business Universiteit. De jury bestond uit Susanne Winnubst (MBO-leraar van het jaar) Jan Verweij (VO-leraar van het jaar), Annet Kil (Directeur Onderwijscoöperatie), Joany Krijt (Bestuurder VOION), Walter Dresscher (Voorzitter AOb) en Michel Rog (Tweedekamerlid CDA).

De trofee werd uitgereikt in het Koetshuis van de Nyenrode Business Universiteit. In totaal deden dit jaar 39 leraren uit het voortgezet onderwijs en het middelbaar onderwijspioniers trofee 2014beroepsonderwijs mee aan het programma van Onderwijs Pioniers. Tien van hen mochten hun initiatief voordragen op het podium. Alle andere pioniers presenteerden hun initiatief eerder die dag op een markt aan het publiek.

Kloen is leraar op het christelijke college De Populier in Den Haag. Eens in de drie weken komen de leerlingen op vrijdagmiddag om 16.00 uur naar de Fabklas en gaan zij dingen maken met behulp van moderne apparatuur als microprocessoren, lasersnijders en 3D-printers.

Volgend jaar gaat er weer een nieuwe lichting Pioniers aan de slag met hun vernieuwende idee, dit keer zijn er 45 plaatsen en kunnen leraren uit zowel het PO, VO als het MBO zich aanmelden. De deadline voor aanmelden is 1 juni 2014.

Onderwijspionier van het jaar 2014 bekend! op site Onderwijspioniers: www.onderwijspioniers.nl (Website is opgeheven). Zie  voor meer info over onderwijspioniers op site LerarenOntwikkelfonds: www.lerarenontwikkelfonds.nl

Meer over de Fabklas van Per-Ivar Kloen, zie: http://fabklas.nl
en Plakken en knippen: http://plakkenenknippen.nl/

Zie ook de video Arjan van der Meij: Maken moet weer terug in het onderwijs, video Beroepseer, 14 april 2014: https://beroepseer.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer