Pedro de Bruyckere analyseert de onderliggende problemen van de afgekeurde vmbo-examens

Afgekeurde vmbo-examens

De Belgische pedagoog Pedro de Bruyckere die zich sinds jaren verdiept in de leefwereld van jongeren, geeft op zijn onderwijsblog X, Y of Einstein commentaar op het nieuws*) over de honderden vmbo-eindexamens die in Maastricht ongeldig werden verklaard en dat sinds 22 juni 2018 in Nederland in het middelpunt van de belangstelling staat:

De Bruyckere in zijn blog Hoe een school de vakantie (en mogelijk het jaar) van meer dan 300 leerlingen verpestte (en de onderliggende problemen):

’Het is een groot verhaal in Nederland: 354 leerlingen van de Maastrichtse VMBO-scholen te horen dat hun eindexamens afgekeurd zijn omdat de school er een warboel van heeft gemaakt.

De uitleg van de directeur:

Kllik hier voor verder lezen van Hoe een school de vakantie (en mogelijk het jaar) van meer dan 300 leerlingen verpestte (en de onderliggende problemen), X, Y of Einstein? blog, 24 juni 2018: https://pedrodebruyckere.blog

Noot
354 examens VMBO Maastricht afgekeurd door foute toetsing, 1 Limburg, 22 juni 2018: www.1limburg.nl
Honderden vmbo-eindexamens in Maastricht ongeldig verklaard, Algemeen Dagblad, 22 juni 2018: https://www.ad.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer