Leraren van het jaar 2011

leraar_van_het_jaar

Op zaterdag 1 oktober 2011 zijn de drie Leraren van het Jaar 2011 gekozen.

De winnaars zijn:
– basisonderwijs: Martin Bootsma van de A. Bekemaschool in Duivendrecht;
– voortgezet onderwijs: Ilse Gabriëls van het Mondriaan College in Oss;
– middelbaar onderwijs: Susanne Winnubst van het  ROC A12 in Ede.

De Minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt, maakte met staatssecretaris Halbe Zijlstra de winnende leraren bekend. De winnaars zijn zorgvuldig gekozen door een vakjury onder voorzitterschap van Annet Kil, directeur van de net opgerichte Onderwijscoöperatie. Volgens van Bijsterveldt worden de mensen die in het onderwijs werken, terecht een week in het zonnetje gezet:
“Deze mensen doen zo belangrijk werk, van schooldirecteuren tot de conciërge. Zij werken dag in dag uit aan de toekomst van Nederland. Goede leraren zijn cruciaal voor de kwaliteit van het onderwijs. En daarmee ook de kwaliteit van onze samenleving. Zij zijn dus van onschatbare waarde.”

Staatssecretaris Halbe Zijlstra voegt hieraan toe: “De Leraren van het Jaar zijn professionals die er bovenuit steken. Om dat te onderstrepen zijn deze leraren samen met minister Van Bijsterveldt en mij uitgenodigd voor een bezoek in het Torentje bij onze minister-president op de Dag van de Leraar, a.s. woensdag 5 oktober.”

De uitverkoren leraren mogen zich gedurende één jaar ambassadeur van het onderwijs noemenDoelstelling van de verkiezing Leraar van het Jaar is kwaliteiten van leraren in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs zichtbaar en bespreekbaar te maken en het leraarschap op een positieve manier in beeld te brengen. De verkiezing van de Leraar van het Jaar richt zich daarom op die leraren die in staat zijn hun omgeving te overtuigen van hun kwaliteiten, die hierover in gesprek durven en kunnen gaan en die weten te inspireren. De titel ‘Leraar van het Jaar’ is dan ook een erkenning voor het vakmanschap van drie individuele leraren, maar tegelijkertijd ook voor de beroepsgroep als geheel.

De verkiezing Leraar van het Jaar is een initiatief van de nieuwe Onderwijscoöperatie (voorheen SBL), die jaarlijks leerlingen, ouders en leraren oproept hun favoriete leraar op te geven.

De verkiezing draagt bij aan een positief imago en het bespreekbaar maken van kwaliteit in de beroepsgroep.

De verkiezing is onderdeel van de Dag van de Leraar op 5 oktober 2011. Op de Dag van de Leraar zijn er allerlei activiteiten op scholen in het hele land om leraren te bedanken voor hun tomeloze inzet. Voor meer informatie over de Dag van de Leraar kijk op www.dagvandeleraar.nl (Website is opgeheven)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer