Avond van het onderwijs

Is er sprake van een gezagscrisis in het onderwijs? Die vraag staat centraal tijdens de Avond van het onderwijs op maandag 3 oktober 2011 van 20.25 tot 22.00 uur op Nederland 2.

De kwaliteit van ons onderwijs moet omhoog. Maar was is kwaliteit? Daarover zijn de meningen flink verdeeld. Ouders, leerlingen, docenten en wetenschappers gaan hierover in debat. Ook minister van Onderwijs, Marja van Bijsterveldt, wordt aan de tand gevoeld.
Weet een leraar nog wel wat er van hem of haar verwacht wordt? Wat wil de politiek, wat willen de schoolleiders, en hoe haalbaar is dat?
Hoe tevreden zijn ouders en leerlingen? Komen hun verwachtingen overeen of staan ze lijnrecht tegenover elkaar? Aan de hand van drie prikkelende stellingen wordt er stevig gedebatteerd.

M.m.v. Rob Martens, hoogleraar Onderwijsinnovatie; Kees van der Wolf, emeritus hoogleraar Orthopedagogiek; Micha de Winter, hoogleraar Pedagogiek; Jan Blokker, publicist en oud-rector; Arga Paternotte, Oudervereniging Balans; Presley Bergen, Beter Onderwijs Nederland.
Presentatie Clairy Polak.

Om 22.55 uur volgt de Franse film Entre les murs over François, een leraar Frans op een multiculturele school, waar hij altijd goed de orde kan bewaren. Op een dag gaat er echter iets mis. Een opmerking van François over twee meisjes wordt verkeerd opgevat. De woordenwisseling die hierop volgt, leidt tot een incident met grote gevolgen.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer