Jelmer Evers is een van de genomineerden voor internationale Global Teacher Prize

jelmer evers 2014Jelmer Evers is een van de vijftig leraren, afkomstig uit zesentwintig landen, die genomineerd is voor de internationale Global Teacher Prize. Uit de vijftig namen wordt medio februari 2015 een lijst van tien namen gekozen, waarna op 16 maart 2015 de winnaar bekend wordt gemaakt tijdens het Global Education and Skills Forum in Dubai.

De Global Teacher Prize wordt jaarlijks uitgereikt door de in Dubai gevestigde Varkey GEMS Foundation aan een innovatieve en betrokken leraar die een inspiratie is voor leerlingen en de omgeving. Aan de onderscheiding is een prijs verbonden van een miljoen dollar.

De Global Teacher Prize wil voor het onderwijs doen wat de Nobelprijs doet voor de wetenschap, de literatuur en de vrede.
De Varkey GEMS Foundation is een non-profit organisatie, opgericht om het niveau van het onderwijs voor niet-bevoorrechte kinderen te verbeteren door middel van projecten, onderwijsprogramma’s en ondersteunende campagnes.

Jelmer Evers (1976) is docent geschiedenis op het UniC (spreek uit joenik) voor havo en vwo in Utrecht, zelfbenoemd onderwijsactivist en voortrekker van Beroepseer. Met René Kneyber redigeerde hij de in 2013 gepubliceerde bundel met essays en interviews Het alternatief – Weg met de afrekencultuur in het onderwijs, dat veel belangstelling trok in onderwijsland en bij politici.

Lees hier over Jelmer Evers op site van Global Teacher Prize: https://globalteacherprize.org

 

U P D A T E

Waarom moet Jelmer Evers de Global Teacher Prize winnen? 9 januari 2015, Video Leraar 24, online platform van, voor en door leraren. Zie: www.youtube.com

Jelmer Evers in het Algemeen Dagblad van 13 december 2014: “Als ik dat miljoen win, gaat het naar onderwijs”, door Hans van den Ham. Klik hier.

global teacher prize nomination december 2014 2

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer