Nomineren Verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar 2021 van start

De Verkiezing Jonge ambtenaar van het jaar 2021 gaat van start. Bent u zelf of kent u een actieve jonge ambtenaar die in aanmerking komt voor deze titel? Nomineren kan vanaf 17 augustus tot 20 september 2020.

De Verkiezing Jonge ambtenaar van het jaar wordt elk jaar georganiseerd door FUTUR, het landelijk netwerk van en voor jonge ambtenaren die werkzaam zijn bij de overheid. Dit doet FUTUR om de kwaliteit en toegevoegde waarde van jonge ambtenaren in de overheid onder de aandacht te brengen, andere collega’s te inspireren hun rol te nemen in de veranderende overheid èn om het imago van het werken bij de overheid te verbeteren.

Thema: Trots

Voor de verkiezing van 2021 is FUTUR op zoek naar een trotse jonge ambtenaar. Het gaat om de jonge ambtenaar die maatschappelijke impact heeft en er trots op is ambtenaar te zijn.

Het vakmanschap van de ambtenaar is vaak nog onderbelicht, terwijl er zoveel jonge ambtenaren én organisaties zijn waar we trots op mogen zijn. Daarnaast is bewezen dat trots zijn een positief effect heeft op het functioneren van ambtenaren en dat dit bijdraagt aan de dienstverlening aan burgers. Helaas blijkt dat drie op de tien Nederlandse ambtenaren niet trots zijn op hun eigen werk.
Dat is jammer. Immers, een trotse ambtenaar is een gelukkige ambtenaar, en een gelukkige ambtenaar presteert beter en dat komt iedereen ten goede. Een fijne werkomgeving is daarbij essentieel.

De trotse Jonge Ambtenaar van 2021:

  • Is trots op zijn of haar werk en organisatie en straalt dit uit
  • Maakt (maatschappelijke) impact
  • Ziet zelfreflectie als hét instrument voor zijn/haar persoonlijke ontwikkeling
  • Werkt samen met collega’s, burgers en andere belanghebbenden
  • Is niet ouder dan 35
  • Werkt in de publieke sector

De winnaar staat als ambassadeur voor jonge ambtenaren volop in de belangstelling, net als de organisatie waar de jonge ambtenaar werkt. De Jonge ambtenaar van het jaar is een geliefd spreker op congressen en evenementen en treedt daarnaast ook toe tot de jury van Overheidsorganisatie van het jaar.

Verkiezing FUTURPROOF-organisatie 2021

Naast het organiseren van de verkiezing Jonge ambtenaar van het jaar reikt FUTUR de FUTURPROOF-award uit aan de overheidsorganisatie die toekomstgericht is en voorop loopt met verjongen. Omdat een trotse organisatie hieraan bijdraagt, gaat FUTUR voor de FUTURPROOF-award 2021 op zoek naar een trotse organisatie die het trots zijn toejuicht en aanjaagt onder de eigen medewerkers én daarbuiten. Bij trots valt in de eerste plaats te denken aan werkgeluk, een belangrijke pijler die het werk van een ambtenaar naar een hoger niveau tilt.

Zet een organisatie in op creëren van een trots collectief gevoel? Durft een organisatie hiervoor tot spannende of interessante oplossingen te komen? Draagt deze organisatie een steentje bij aan het positief in het licht zetten van het ambtenarenvak? Dan is deze organisatie mogelijk FUTURPROOF!

De FUTURPROOF-overheidsorganisatie 2021:

  • Streeft naar verjonging en werkgeluk in de organisatie
  • Is trots op zichzelf, het ambtenaarsschap en haar werknemers en laat dit ook duidelijk zien
  • Maakt maatschappelijke impact
  • Zet in op samenwerking, ook met andere organisaties, want: samen kom je verder

Nomineren / aanmelden

Tot 20 september 2020 is het mogelijk een jonge ambtenaar te nomineren voor de verkiezing Jonge ambtenaar van het jaar 2021. Dat geldt ook voor nomineren van de FUTURPROOF-overheidsorganisatie.
Nomineren kan vanaf 17 augustus 2020. Ga naar de site van FUTUR: https://futur.nl

De winnaars van beide verkiezingen worden bekend gemaakt op het verkiezingsfeest op donderdag 21 januari 2021.

FUTUR/Jonge ambtenaar van het jaar: https://futur.nl/javhj

FUTUR is in 1997 opgericht als jongerenorganisatie van de Vereniging voor Overheidsmanagement (VOM). Sinds juli 2003 is FUTUR een onafhankelijke, zelfstandige stichting.

Het bestuur van FUTUR bestaat uit zes vrijwilligers die bij verschillende overheidsorganisaties werken. Door het werken voor de overheid jong, fris en eigentijds te maken haalt FUTUR veel werk uit handen van verschillende overheidsdiensten. FUTURisten zijn bevlogen, betrokken, ambitieus en meer dan gemiddeld geïnteresseerd in ontwikkelingen binnen de maatschappij, de politiek en vooral de overheid. Bestuursleden ontvangen geen vergoeding en doen de activiteiten puur uit enthousiasme en passie voor de missie en de toekomst van de publieke sector.
Meer info op: https://www.futur.nl/over-ons

Aanbevolen literatuur: Beroeptrots – een ongekende kracht: https://beroepseer.nl/beroepstrots/


U P D A T E

Op 21 januari 2021 is Kaj van Brummelen, teammanager Kwijtschelding van de Dienst Belastingen bij Gemeente Amsterdam, verkozen tot Jonge Ambtenaar van het Jaar 2021.
Meer info op FUTUR: www.abp.nl/over-abp/actueel/nieuws/jonge-ambtenaar-van-het-jaar-2021.aspx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer