Nieuwe bonus van 500 euro en extra miljoenen voor verlaging werk- en regeldruk voor zorgpersoneel

De coalitiepartijen zijn momenteel bezig met het opstellen van de begroting voor 2021. Op Prinsjesdag horen we meer, maar bekend is al dat er voor volgend jaar een eenmalige bonus van vijfhonderd euro netto komt voor zorgmedewerkers in verband met de extra inzet door de coronacrisis. Die komt bovenop de bonus van duizend euro die zij ontvangen in 2020.

In de begroting van het Ministerie van Volksgezondheid voor 2021 wordt ook ruimte gemaakt om de werk- en regeldruk voor zorgpersoneel te verlagen. Daarvoor komt honderd miljoen euro extra beschikbaar.

Er blijkt nog geen oplossing te zijn voor de lage starterssalarissen in de zorg. Het bepalen van de hoogte van het salaris is niet alleen een zaak van de regering maar ook van de sociale partners. Toch wil het kabinet een commissie laten kijken of hier iets te regelen valt.

Prinsjesdag: Geld voor extra bonus en werkdrukverlaging zorg, Edwin van der Aa, Algemeen Dagblad, 27 augustus 2020: www.ad.nl

Bonus voor personeel in zorg, geen verlaging winstbelasting voor grote bedrijven, NOS, 27 augustus 2020: https://nos.nl

 

Afbeelding bovenaan is van Peggy Anke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer