Skip to main content

Reddingswerker, kort verhaal door Jordi Lammers, ‘writer in residence’ bij Beroepseer

jordi lammersJordi Lammers is voor een jaar ´Writer in residence’ bij stichting Beroepseer waarin hij regelmatig voor ons een verhaal schrijft over werkende mensen, over mensen die zorg dragen voor de ander en zorg ontvangen. Hoe gaan zij om met de dilemma’s en emoties die daarmee gepaard gaan? Zijn eerste verhaal Handen en voeten verscheen in september 2016. Vandaag publiceren wij zijn achtste, en tevens laatste verhaal, Reddingswerker.

Begin van Reddingswerker:
— Het liefst zou Nabilla haar hoofd op dezelfde manier schoonmaken als de kamers die ze onder handen nam: snel en systematisch, zonder een oordeel te vellen. Ze liep met de schoonmaakkar naar de laatste kamer van het gangpad en vroeg zich af hoe het met Bowi ging. Er was vandaag geen minuut voorbijgegaan dat ze niet aan hem gedacht had. Vanmorgen besloot ze nog dat hij best een middagje alleen kon zijn, maar inmiddels spookten er allerlei doembeelden door haar hoofd.—
Verder lezen klik hier.

Jordi Lammers (1996) is een student Nederlands uit Nijmegen. In zijn vrije tijd schrijft hij verhalen en gedichten, die onder andere op zijn webblog http://jordiilammers.tumblr.com te lezen zijn.
Voor het boek Het alternatief voor de zorg (2015) schreef hij het gedicht Mensenhanden.
Wie op de hoogte van zijn werk wil blijven, kan hem volgen op Twitter (@ladoublemers).
In het collegejaar 2015-2016 was hij de campusdichter van de Radboud Universiteit. In dit zelfde jaar behaalde hij de finale van de landelijke schrijfwedstrijd Write Now.
Op 25 november november 2016 maakte bibliotheek Gelderland Zuid bekend dat Lammers een prijs krijgt vanwege zijn bijdrage aan de taalcultuur in de regio Nijmegen.

Klik hier voor verhaal 1: Handen en voeten (28 september 2016).
Klik hier voor verhaal 2: De achterkant van de zon (26 oktober 2016)
Klik hier voor verhaal 3: Ziekenhuiskunst (27 november 2016)
Klik hier voor verhaal 4: Het achterhoofd (23 februari 2017)
Klik hier voor verhaal 5: Een prachtige pallia (13 april 2017)
Klik hier voor verhaal 6:  Een mooie boom (7 juli 2017)
Klik hier voor verhaal 7: In de tussentijd (19 september 2017)
Klik hier voor verhaal 8: Reddingswerker (12 december 2017)