Proefproces in oktober: Zijn banken verantwoordelijk voor de restschuld van hypotheken?

Een man koopt een huis voor € 250.000,- met een aflossingsvrije hypotheek. De man raakt in betalingsnood wegens de crisis. Als zzp’er van eind vijftig is er weinig werk.
Hij doet alles wat hij kan, maar raakt steeds verder in de problemen. Uit zijn verzekeringspot haalt Florius – waar de hypotheek ooit is afgesloten – op een gegeven moment ruim € 25.000,- om de achterstand in te lopen. Ook raakt hij in contact met dhr. Gerrit Zalm. Die ‘helpt’ de man het mogelijk te maken om de rente te betalen.

De man krijgt een nieuwe lening tegen 9,65% rente. Dit omdat de man een positieve instelling heeft en denkt wel weer nieuw werk te krijgen, of dat de crisis zo lang toch niet duren kan. Hij gaat zelfs, niet vies van werken, dozen groente en fruit oppakken. Maar tegen 9 euro per uur kan hij hiermee nog steeds niet tegen de rentelasten op.

De woningmarkt is uiteraard onderuit. Florius komt met het standaardverhaal: huis verkopen, volmacht tekenen. Huis verkopen dus, in die niet functionerende woningmarkt. Die de banken hebben opgepompt en die ook in de door hen veroorzaakte crisis weer in elkaar stortte? Waarde van de woning? € 150.000,- aldus de makelaar. Een waardedaling van 40%. Daar kan niemand tegenop werken. De bank zegt: tsja, zo werkt het nou eenmaal in het Nederlandse recht.

De woning raakt structureel niet verkocht. De schulden van de man blijven groeien. Hij komt bij Stichting RED en realiseert zich: ik sta met mijn rug tegen de muur. Florius stuurt een brief, op kosten van de man wordt de woning getaxeerd (terwijl er al een taxatie ligt) en de woning moet op kosten van de man door een re-styler ‘verkoopklaar’ gemaakt worden. De woning is in uitstekende staat. De man, jurist van opleiding, besluit dat dit zo niet langer kan. De vordering wordt ook nog eens uit handen gegeven aan Hypocasso en die roepen: betalen, betalen, want anders …. (veilen we de woning, met hele grote schade voor u).

De man besluit zijn sleutels in te leveren bij de bank. Wie is er nu verantwoordelijk voor de crisis? Hij heeft 40 jaren van zijn leven gewerkt, keihard gewerkt, om het systeem van banken en overheid overeind te houden. En nu die banken en overheid een crisis hebben veroorzaakt, staat hij duurzaam in de kou. De banken hebben de ellende veroorzaakt, laat hen de schade dragen!

Proefproces op 30 oktober 2014

Stichting Restschuld Eerlijk Delen (RED) ondersteunt Loek van de Ven, de man om wie het hier gaat, bij zijn casus. Op donderdag 30 oktober 2014 vindt er een proefproces plaats, gevoerd door twee dappere mensen met als hoofdvraag: zijn banken verantwoordelijk voor de crisis en de daaruit voortvloeiende restschulden? Aanvang: om 9.30 uur in de Rechtbank Amsterdam.

Wie in een soortgelijke situatie als Loek van de Ven zit kan zich melden bij RED.
De Stichting verzet zich tegen de banken, niet alleen op het gebied van hypotheken, maar vanwege het hele bank- en geldstelsel.
Advocaat Mr. P.F. Hopman van de ING Bank merkte tijdens een regie-zitting op tegen mr Hulleman van de Stichting dat men blijkbaar het hele westerse systeem wil veranderen, waarop Hullemans antwoord luidde: Kennelijk heeft u onze dagvaarding goed begrepen.

Sven Ake Hulleman, jurist en ethicus, is initiatiefnemer van de actie Stop de Restschuld. In oktober 2012 heeft hij met N.M.H. Sigmond, masterstudent Rechten, de actiegroep Stop de Rechtschuld opgezet. De daaruit voortgekomen stichting Restschuld Eerlijk Delen (RED) komt op voor de belangen van huizenbezitters die met hun hypotheek in de problemen zijn gekomen. In 2013 sloot H.J. Schouten van der Velden zich als derde lid van de Stichting bij hen aan als juridisch secretaris.

In de video Restschuld Eerlijk Delen – Loek van de Ven op gesprek bij ABN AMRO zien we hoe Van de Ven met Hulleman de sleutels gaat inleveren bij de bank. Want het huis is van de bank en voor de bank en in principe is de schuld ook voor en van de bank. Of dat zo is zullen gerechtelijke procedures dus moeten uitwijzen. https://youtu.be/130y1G8FbQg

Hypotheekhouder Florius levert sleutels van zijn huis in bij de bank, Geldstelsel hervormen, 24 september 2014: http://www.geldstelselhervormen.nl/blog/hypotheekhouder-florius-levert-sleutels-van-zijn-huis-in-bij-de-bank (website is opgeheven).

De analyse van het probleem, Stop de restschuld: www.stopderestschuld.nl (website is opgeheven)

Proefproces: Zijn banken verantwoordelijk voor de crisis en de daaruit voortvloeiende restschulden?
15 september 2014: http://www.geldstelselhervormen.nl/blog/proefproces-zijn-banken-verantwoordelijk-voor-de-crisis-en-de-daaruit-voortvloeiende-restschulden (website is opgeheven)

Op 20 augustus 2014 ging er een brief de deur uit van de Stichting RED naar de Minister van Financiën betreffende afschaffing schuld en rente. http://www.geldstelselhervormen.nl/uploads/1/7/9/3/17934251/brief_aan_minister_van_financien.pdf (niet meer beschikbaar. website is opgeheven)

U P D A T E

Videokanaal Restschuld eerlijk delen: www.youtube.com/@restschuldeerlijkdelen9541

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer