Skip to main content

Beste Overheidsmanager en Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2018 bekend!

winnares Overheidsmanager van het jaar 2018

Emine Özyenici is uitgeroepen tot Overheidsmanager van het Jaar 2018 en Waterschap Aa en Maas heeft de verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2018 gewonnen. Dat is bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Overheidsawards in de Ridderzaal in Den Haag op 19 november 2018.
Emine Özyenici is directeur Informatievoorziening en Inkoop op het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Namens Waterschap Aa en Maas was secretaris-directeur Piet Sennema aanwezig.
Op deze avond sprak de voorzitter van de Eerste Kamer Ankie Broekers-Knol de jaarlijkse Overheidslezing uit. Na de Provinciale Statenverkiezingen van 2019 verlaat zij de Eerste Kamer.

De twee andere finalisten voor de titel Overheidsmanager van het Jaar 2018 waren: Desirée Curfs, directeur voor het regionaal participatiebedrijf Stroomopwaarts MVS, en Rob Keet, teamleider Grootschalig optreden, Nationale Politie (eenheid Noord-Holland).
De gemeente Heerhugowaard en de Rechtbank Rotterdam waren de twee overige kanshebbers voor de titel Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2018.

De zes finalisten hebben het dit jaar wederom lastig gemaakt voor de beide jury’s, omdat zij alle zes op verschillende wijze indrukwekkende prestaties in het publieke domein hebben verricht.

De jury over Emine Özyenici

Als directeur Informatievoorziening en Inkoop draagt Emine bij aan een digitaal toekomstbestendig Nederland. In deze tijd van constant verdergaande digitalisering wordt het steeds belangrijker om als overheid goed te kunnen opereren in de informatiemaatschappij. Dit vergt aanpassingsvermogen, de rol van Emine en haar team hierin is van groot belang. Als een ‘Leider in Verbinding’ heeft ze haar van oorsprong intern gerichte directie zichtbaar gemaakt door naar buiten te treden en actief de verbinding op te zoeken waar dat niet vanzelfsprekend is. De jury is onder de indruk van de authentieke leiderschapsstijl van Emine en haar vermogen om partijen met verschillende belangen te overtuigen van het gezamenlijk belang. Emine is daarmee een rolmodel voor huidige en toekomstige leidinggevenden.

De jury over Waterschap Aa en Maas

Waterschap Aa en Maas is een zelfbewuste overheidsorganisatie die een aantoonbare doorwerking heeft met vele bewezen resultaten in de praktijk. Zo heeft het Waterschap mooie stappen gezet in de digitale transitie, met onder meer een eigen data-lab, waarin de innovatiekracht vanuit de organisatie wordt aangevuld met data-scientists en samenwerkingen van buiten. Verder vult waterschap Aa en Maas haar maatschappelijke taak anders in, door van handhavende overheid te veranderen naar een partner voor inwoners en bedrijven waar elkaars belangen in duurzame structurele samenwerkingsprojecten resulteren. Bovendien stapt de organisatie in slimme netwerken en coalities, gericht op innovatie en leren. Ook heeft het waterschap Aa en Maas laten zien dat er de afgelopen jaren veel is geïnvesteerd in de cultuur en het HRM-beleid. Er is veel ruimte en stimulans voor ontwikkeling. Tijdens het werkbezoek van de jury was het personeel dan ook erg gedreven en enthousiast.

De Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar en de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar worden georganiseerd door de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) in samenwerking met negen andere organisaties.

Overheidsawards: www.overheidsawards.nl

Op de foto bovenaan van links naar rechts: Juryvoorzitter verkiezing Overheidsmanager Jetta Klijnsma (Commissaris van de Koning provincie Drenthe); Desirée Curfs; winnares Emine Özyenici; Rob Keet en jurylid verkiezing Overheidsmanager Paul Depla (burgemeester van Breda)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.