Anne Langenesch verkozen tot Beste Ambtenaar van het Jaar 2018. Tessa Martens wint Publieksprijs

Beste ambtenaar van het jaar 2018

Anne Langenesch is verkozen tot Beste Ambtenaar van het Jaar 2018. Zij is de winnares van de strijd om de eerste plaats van de wedstrijd Publiek Denken Top 100 Beste Ambtenaar van het Jaar. Juryvoorzitter Han Polman maakte de winnares bekend op een feestelijke bijeenkomst in het stadskantoor van de gemeente Utrecht op 13 december 2018.
Publiek Denken is de initiatiefnemer van deze verkiezing die dit jaar voor de achtste keer plaatsvond, in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken (BKR) en de gemeente Utrecht.

Voorbeeldfunctie

Als programma-manager Omgevingswet in de gemeente Zaanstad heeft Anne Langenesch een voorbeeldfunctie. Vanuit andere Nederlandse gemeenten komt men kijken hoe Zaanstad met de Omgevingswet omgaat. Volgens de jury is Langenesch een uitmuntende ambtenaar die medewerkers en partners heel snel meekrijgt en met elkaar in gesprek weet te krijgen.
En dat past in de transitie die nu gaande is tussen overheid, externe partijen en bewoners.

De tweede plaats in de PD Top 100 gaat naar Erik Masthoff, directeur Zorg en behandeling, Dienst justitiële inrichtingen, penitentiaire inrichting Vught. Op de derde plaats is geëindigd Marieke Jakobsen, beleidsmedewerker Slachtofferbeleid op het ministerie van Justitie en Veiligheid.
Tessa Martens, clusterhoofd Consulaire aangelegenheden en reisadviezen op het ministerie van Buitenlandse Zaken is de winnaar van de PD Top 100 Publieksprijs. Van de meer dan 11.000 stemmen kreeg zij er de meeste.

Jury

De jury van de PD Top 100 Beste Ambtenaar 2018, bestaande uit acht leden, wordt voorgezeten door Han Polman, commissaris van de Koning in Zeeland en voorzitter van de Raad voor openbaar bestuur (Rob).

PD Top 100

Met De Publiek Denken Top 100 Beste Ambtenaar van het Jaar wordt de aandacht gevestigd op een beroepsgroep die vooral achter de schermen opereert.

Publiek Denken is een netwerkplatform voor professionals werkzaam in de publieke sector en bestaat uit een kwartaalblad, themamagazines, website, nieuwsbrief, expertmeetings, dialoogtafels en de verkiezing Top 100 Beste Ambtenaar.

Foto boven: Links Anne Langenesch, Beste Ambtenaar van het Jaar 2018  (fotografie Menno Ebbes).
Rechts Publieksprijswinnares Tessa Martens (fotografie Bart van Vliet)

Publiek Denken: https://publiekdenken.nl/evenementen/top-100/anne-langenesch-wint-publiek-denken-top-100-beste-ambtenaar-2018/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer