Corine Korrel nieuwe voortrekker van Beroepseer

corine korrelStichting Beroepseer heet Corine Korrel hartelijk welkom als nieuwe voortrekker!

Corine Korrel (1963) is oprichtster van Onderwijs/VMBO On Stage: van rode lap naar rode loper! Directe aanleiding was een televisie-uitzending in 2006 waarin het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs voor de zoveelste keer negatief in beeld kwam: “Steeds als ergens iets vervelends gebeurde, vermeldden de kranten er expliciet bij: die en die vmbo’er had een bushokje vernield. Bij leerlingen van andere scholen stond dat er nooit bij. En ik geloof echt niet dat het daar niet voorkomt. Dit werkt als een rode lap op een stier. Het idee voor VMBO On Stage werd diezelfde avond bedacht”.

Maar Korrel zag in die tijd ook al een tekort aan goed opgeleide vakmensen aankomen. Twee redenen dus om vmbo-leerlingen weer te laten dromen en een doel voor ogen te geven.

On Stage is letterlijk een ‘Beroepenfeest’ waar leerlingen in contact komen met een lokaal netwerk van beroepsbeoefenaren en met elkaar in gesprek gaan over het beroep en het werk. Geen kraam met voorlichtingsfolders en geen beroepenbeurs dus, maar een plek voor direct contact van mens tot mens. Een betere hulp bij het kiezen van een beroep is niet denkbaar. Hier worden duurzame contacten gelegd en als het leerlingen lukt de relaties te onderhouden, is het gevolg vaak een stageplaats of zelfs een dienstverband (25%!) tijdens of na de vervolgopleiding.

Met On Stage wordt kiezen voor een opleiding en een beroep makkelijker gemaakt. Immers, veel schooluitval in het middelbare beroepsonderwijs wordt veroorzaakt door een verkeerde beroepskeuze. Op de dag van het ‘Beroepenfeest’ worden de leerlingen feestelijk ontvangen op de rode loper met een erehaag van applaudiserende professionals en ondernemers.
De eerste editie van On Stage was in Delft, in 2007. Inmiddels wordt On Stage in zeventien regio’s van Nederland georganiseerd onder het motto: “Alles mag je worden. Behalve ongelukkig”. Beloofd?”

Corine Korrel werkt sinds 2001 als zzp’er met uiteenlopende opdrachten voor het bedrijfsleven, veelal (her)huisvestingsprojecten. Daarnaast geeft zij lezingen en presentaties. Tevens is zij lid van de Commissie Vraagfinanciering MBO, waarvan Jolande Sap voorzitter is. De Commissie – ingesteld door minister Bussemaker van Onderwijs – brengt in maart 2017 advies uit over de mogelijkheden voor vraagfinanciering in het MBO voor volwassenen en bekijkt e.e.a. ook in het kader van Leven Lang Leren en kansgelijkheid. Leven Lang Leren is een thema dat onderdeel uitmaakt van het onderwijsbeleid van de rijksoverheid dat volwassen wil stimuleren om te blijven studeren.
Voor 2001 was Korrel acht jaar werkzaam als psychodynamisch gedragstherapeut in de psychiatrie en zeven jaar als facilitair manager in het bedrijfsleven. Als mens, ondernemer en moeder van vier kinderen is On Stage voor haar een persoonlijke missie geworden: Een vmbo-leerling doet ertoe.

www.onderwijsonstage.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer