Speciale editie ‘Voor de Ommekeer’: Reflectie op polarisatie, globalisering en de rol van elites

Voor de ommekeer TV

Een speciale editie van Voor de Ommekeer TV is gewijd aan het actuele thema van de sterk gepolariseerde maatschappelijke en politieke ontwikkelingen en de daarmee gepaard gaande, steeds weer oplaaiende, spanningen. Mensen zenden meer informatie de wereld in dan ooit het geval was, maar blijken steeds minder naar elkaar te kunnen of willen luisteren. Hoe komt dat? Wat betekent voor ons de monsterzege van Forum voor Democratie tijdens de Provinciale Staten-verkiezingen van maart 2019? Wat is de invloed van sociale media en de houding van de elite op de manier waarop mensen hun burgerschap in de moderne tijd vormgeven? Hoe zien mensen zichzelf en hun verantwoordelijkheid voor hun omgeving?

De speciale bijeenkomst – opgenomen op video – vond plaats in het FreedomLab in Amsterdam op 24 april 2019 onder leiding van Denker des Vaderlands Daan Roovers. Deelnemers: Ad Verbrugge, Govert Buijs, Haroon Sheikh, Jelle van Baardewijk, Thijs Jansen en Gabriël van den Brink.

Platform Voor de Ommekeer ging in 2018 van start op initiatief van journalist Paul van Liempt, filosoof Ad Verbrugge en David van Overbeek. Onderdeel van het Platform is Voor de Ommekeer TV met een eigen YouTube kanaal. Voor de Ommekeer TV wordt gemaakt in samenwerking met Centrum Ethos van de Vrije Universiteit Amsterdam en FreedomLab.

De bedoeling van het Platform is mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengen voor reflectie en debat over de grote veranderingen van onze tijd die hoofdzakelijk worden veroorzaakt door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering.

Zie hieronder de video Filosofisch actuele reflectie over polarisatie, globalisering en de rol van elites. Duur: bijna anderhalf uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer