Franse documentaire op IDFA 2018 over verpleegkundigen in opleiding

De chaqe instant documentaire idfa 2018

Op het International Documentary Filmfestival Amsterdam 2018 (IDFA) vindt de Nederlandse première plaats van de Franse documentaire De chaque instant (Elk moment) die gaat over verpleegkundigen in opleiding.

Hoe leren jonge studenten omgaan met pijn, ziekte, angst en dood? Nicolas Philibert volgt leerlingen aan een driejarige verpleegopleiding en toont in drie hoofdstukken hoe zwaar zij het hebben. De drie delen, die achtereenvolgens de theorie, de praktijk en de evaluatiegesprekken laten zien, worden elk voorafgegaan door een zin uit een gedicht van Yves Bonnefoy (1923-2016).

Net als in zijn grote doorbraakfilm Être et avoir laat de regisseur ook hier de beelden voor zich spreken. De studenten moeten een enorme hoeveelheid medische kennis opdoen en talloze, veelal intieme handelingen beheersen, die ze aanvankelijk op elkaar en op poppen oefenen. In het tweede deel wordt duidelijk onder welke druk ze tijdens hun stage daadwerkelijk moeten opereren. Nerveus wisselen ze voor het eerst verbanden, proberen ze patiënten gerust te stellen, leggen ze een infuus aan of verwijderen ze een hechting, zich ervan bewust dat deze taken foutloos moeten worden uitgevoerd. Vele stages zijn nodig om een zekere routine en zelfverzekerdheid te bemachtigen en niet iedereen haalt de eindstreep zonder horten en stoten.

Vanaf 29 november 2018 is De chaque instant te zien in de Nederlandse bioscopen.
Tijdens het IDFA Festival is de film te zien op 17, 21, 23 en 25 november 2018 in diverse bioscopen van Amsterdam: EYE Cinema 1, Tuschinkski 1 en 2 en Munt 11.

Meer info en bekijken trailer De chaque instant van Nicolas Philibert: https://www.idfa.nl

Trailer ook te zien op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=p3hlvClYoVg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer