De leeuw

Vince, een ervaren acteur probeert zijn werk te doen in een filmstudio waar hij is voor een audio-opname. Met zijn geoefende, welluidende stem draagt hij hardop de tekst van een reclameboodschap voor. Behalve de regisseur en de geluidsman zijn er nog drie mensen aanwezig in dezelfde ruimte, twee mannen en een vrouw. Ze zitten daar in naam het bedrijf waarvoor de reclameboodschap is bestemd en luisteren mee. Het veeleisende managerstrio lijkt al gauw andere ideeën te hebben over de opname. Ze leveren voortdurend kritiek op bijna elke zin die de acteur uitspreekt. Op een gegeven moment doet een van hen een suggestie.

Intussen zijn acteur, regisseur en geluidsman de wanhoop nabij door steeds weer nieuwe eisen van het trio. Vince, die zijn best doet, moet telkens een zin herhalen, op aanwijzing van mensen die tot in detail denken het beter te weten.
Dan gebeurt er iets onverwachts, en een hilarische slotscène volgt.

The Lion is een korte, perfect uitgevoerde satire over werk, vakmanschap, bemoeizucht en pedanterie, met aan het eind een wijze les.
De film is geproduceerd door Omeleto, makers van de beste korte films die meer dan eens bekroond zijn met een Oscar en prijzen hebben gewonnen op internationale filmfestivals als het festival van Sundance en van Cannes.

The Lion, duur ruim 8 min; met Engelse ondertiteling.

Meer films op Omeleto: www.youtube.com

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer