Goed Werk Hub

Goed Werk Gereedschap

 • Hoe kan ik beginnen?

  cirkelEr zijn verschillende manieren om betrokken te raken bij Goed Werk. Raadpleeg deze website van Goed Werk Gereedschap regelmatig voor mededelingen over de ontwikkeling van Goed Werk.

   

   

   

 • Wat zeggen mensen erover?

  cirkelErvaringen, gebaseerd op het Gereedschap zijn prikkelend, aangrijpend en waardevol. Lees wat deelnemers erover hebben te vertellen.

 • Wie hebben het al gebruikt?

  cirkelProgramma's en activiteiten, gebaseerd op het Goed Werk Gereedschap zijn gebruikt op middelbare scholen, universiteiten en organisaties in vele landen, waaronder ook Nederland.

 • Hoe gebruik ik Goed Werk Gereedschap?

  cirkelHet Gereedschap bevat bronnen die kunnen worden geïntegreerd in leerprogramma's of worden gebruikt in cursussen, workshops, klassen, op school en in organisaties. Meer informatie over de mogelijkheden op aanvraag.

 • Wat is Goed Werk Gereedschap?

  cirkelGoed werk gereedschap bestaat uit een boek met verhalen, opgaven, discussiethema's en een reeks waardekaarten. Het gereedschap is bedoeld om gesprekken op gang te brengen en te inspireren en na te denken over over vakmanschap en moreel verantwoord, persoonlijk betrokken werk.
  De verhalen en opgaven zijn erop gericht goed werk-methoden toe te passen in de klas, een groep, onderwijsprogramma's, groepsbijeenkomsten en workshops. Elk hoofdstuk in het boek bevat een een korte inleiding, een uiteenzetting van de te behalen doelen en vragen om over te discussieren.
  De verhalen in het boek zijn ontleend aan ware gebeurtenissen met als kern een dilemma.
  Goed werk gereedschap is een rijke bron waaruit men kan putten en die je kan aanvullen met eigen ideeën, verhalen en opgaven. Het is bijzonder geschikt voor het samenstellen van een cursus over "goed werk".
  De set waardekaarten heeft tot doel deelnemers aan te moedigen na te denken over hun persoonlijke en professionele waarden.

  Goed werk gereedschap is de vertaling van Good Work Toolkit door Wendy Fischman en Lynn Barendsen die met Howard Gardner hebben gewerkt aan het in 1995 begonnen Good Work Project. Dit project onderzoekt de kenmerken en voorwaarden van goed werk. Initiatiefnemers van dit project zijn de Amerikaanse psychologen Howard Gardner, Mihaly Csikszentmihalyi en William Damon. Goed werk wordt vakbekwaam, integer en betrokken uitgevoerd.

  Zie het boek Beroepstrots - een ongekende kracht over het Goed Werk project, pagina 48.

  Klik hier voor het korte verslag van de opening van de Goed Werk Hub in januari  2011.
  De Goed Werk Hub is ontstaan uit het Good Work project.  (In 2010 zijn de School voor Politiek en Bestuur van de Universiteit van Tilburg en de Stichting Beroepseer een samenwerking met het Goed Work Project van Howard Gardner gestart. Dit is financieel mogelijk gemaakt door het Van der Kruijsfonds dat deel uitmaakt van het Prins Bernhard Cultuurfonds).

   

 • cirkelHoward Gardner vat in een video een aantal kern-inzichten van Goed Werk samen: klik hier.

  Zie ook een uitstekend interview uit 2007, The GoodWork Projects: an Overview, uitgezonden door de Amerikaanse publieke televisiezender Thirteen - met historicus en journalist Richard D. Heffner waarin Howard Gardner gedetailleerd uitlegt wat het GoodWork Project inhoudt. Duur 28 minuten. Het hele interview is ook in transcript te lezen. www.thirteen.org


Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design