Ontketen de ondernemer in alle werknemers

omslag the great game of businessWaarom weten werknemers zo weinig van hoe de organisatie ervoor staat? Is dat desinteresse, of heeft niemand het ze ooit verteld? the great game of business probeert aan dat laatste wat te doen, met opmerkelijke resultaten.

In 1979 werd Jack Stack aangesteld als fabrieksdirecteur bij International Harvester. Vier jaar later bleek het zo slecht te gaan met de fabriek, dat het moederbedrijf de fabriek wilde sluiten. Tot zijn grote verbazing was niemand binnen het bedrijf op de hoogte van de slechte situatie. Stack nam het bedrijf samen met het personeel over en begon ze te voeden met financiële informatie. Dit vormde het begin van the great game of business

In een filmpje wordt kort uitgelegd hoe the great game of business werkt en waarom het organisaties vleugels geeft. De kern is dat medewerkers zich weer verantwoordelijk gaan voelen voor hun werk en voor de organisatie en weten wat er van ze wordt verwacht. Ze krijgen de resultaten van hun inspanningen direct te zien en proberen die in de vorm van een spel systematisch te verbeteren. Daarmee heeft The Game verwantschap met ‘Lean’, met als belangrijke toevoeging het spelelement, dat een gevoel van competitie in mensen naar boven haalt.

The great game of business heeft sinds kort ook een Nederlandse tak, waardoor Nederlandse organisaties hun medewerkers kunnen betrekken bij de doelstellingen.
Onderdeel van de filosofie is dat de managers in de organisatie het spel zelf in gang zetten en hun medewerkers betrekken bij de organisatiedoelen. De organisatie van the great game of business ondersteunt ze daarbij met informatie, een netwerk en technieken.

In 1994 verscheen het boek The Great Game of Business: Unlocking the Power and Profitability of Open-Book Management geschreven door Jack Stack: www.amazon.com/

The Great Game of Business: www.greatgame.com

Let the games begin, Nieuw organiseren nu, 17 april 2012: www.nieuworganiseren.nu

Hieronder de video The Great Game of Business Manifesto

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer