Winnaars overheidsawards 2023 bekend!

De winnaars van de overheidsawards 2023 zijn bekend! Vol trots nam Frans Swinkels, concerndirecteur bij de gemeente Tilburg, de prijs voor Overheidsmanager van het Jaar 2023 in ontvangst. Koffiebranderij (Zuivere Koffie) en bakkerij  ontving de prijs voor Beste Overheidsinnovatie van het Jaar 2023. De uitreiking vond plaats in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag op 28 november 2023.

Op deze avond gingen Talitha Born  en Gregory Sedoc met elkaar in gesprek over passie en plezier. Born is programmadirecteur bij het ministerie van Defensie en Sedoc is hoofdagent en ex-atleet. Daarnaast gaf  minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken een speech over het leiden van een organisatie en het belang van innovaties. Burgemeester Paul Depla van Breda was gastheer. Ook werd alvast het thema voor de verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar 2024 aangekondigd: De streetwise ambtenaar! Deze verkiezing vindt plaats op 11 april 2024.

De beide andere inalisten voor de verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2023 waren Afke Besselin, afdelingsmanager concerndienstverlening bij de gemeente Rotterdam en Duco Stuurman, directeur Sociaal bij de gemeente Amsterdam. De twee andere kanshebbers voor de titel Beste Overheidsinnovatie van het Jaar 2023 waren GemGroReflection en PHA2USE.

De jury over Frans Swinkels

De jury o.l.v.  Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning in Drenthe, heeft voor Frans Swinkels gekozen als winnaar omdat hij laat zien vanuit zijn functie de verbinding te zoeken met iedereen in de gemeente en daarbuiten. Als manager is hij bijzonder betrokken en weet hij met zijn verbindende karakter medewerkers te inspireren. Swinkels staat bekend om zijn zelfspot en zijn bescheidenheid. Met zijn open houding maakt Swinkels zich geliefd bij zijn collega’s. Zij werken daardoor met plezier aan de opgaven waar de gemeente Tilburg voor staat en zijn bereid een extra stap te zetten voor hem. Swinkels is gericht op waar een overheid goed in zou moeten zijn en kijkt echt naar wat de Tilburger nodig heeft. Dit reikt verder dan zijn professionele carrière, bijvoorbeeld via het Maatjesproject.

De jury over Koffiebranderij (Zuivere Koffie) en bakkerij

De jury o.l.v. burgemeester Jan van Zanen van Den Haag, heeft Koffiebranderij (Zuivere Koffie) en bakkerij als winnaar gekozen. Het is volgens de jury ongelooflijk om te zien wat er wordt gedaan bij Zuivere Koffie. De juryleden waren zeer onder de indruk van het bezoek aan de koffiebranderij en bakkerij in het Justitieel Complex Zaanstad. De jury ontmoette tal van bevlogen en betrokken collega’s en gedetineerden. Het is een sociale innovatie: er is steun en perspectief voor gedetineerden en ex-gedetineerden. Er zit een duidelijke business case achter en de innovatie is financieel rendabel. Het is mooi om te zien dat een instituut binnen justitie het heeft aangedurfd om een project als dit op te zetten, vooral in een wereld waar dit niet gemakkelijk is. Ook vindt de jury het mooi om te zien dat er wordt gewerkt aan een soortgelijk concept binnen een TBS-setting en dat het concept hierdoor wordt uitgebreid. De veel lagere recidivecijfers zijn zeer indrukwekkend.

De verkiezing Overheidsmanager van het Jaar en Beste Overheidsinnovatie van het Jaar worden georganiseerd door de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) met steun van een twaalftal organisaties.

Overheidsawards | Winnaars 2023 bekend: www.overheidsawards.nl/nieuws/overheidsawards-winnaars-2023-bekend/

Videokanaal Overheidsawards: www.youtube.com/@overheidsawards5891

Jonge Ambtenaar van het Jaar, Futur: https://www.futur.nl/javhj

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer