Vliegende Brigade Ervaringsdeskundigheid van start gegaan

Vanuit het programma Beschermd Thuis is de Vliegende Brigade Ervaringsdeskundigheid van start gegaan. Missie is de inzet van kennis en ervaring van cliënten en naasten onder de aandacht brengen en in praktijk brengen.
Organisaties kunnen vanaf 9 september 2020 ervaringskennis en deskundigheid inschakelen via de Vliegende Brigade voor vragen die raken aan maatschappelijke opvang en beschermd wonen.

Baat bij ervaringskennis

Via de nieuwe website ervaringsinzet.nu kan de ervaringskennis en -deskundigheid van de Vliegende Brigade Ervaringsdeskundigheid worden ingezet op alle vraagstukken die raken aan beschermd wonen en maatschappelijke opvang (BWMO). Dit kunnen vragen zijn vanuit cliënten- en naastenorganisaties.

Maar ook andere organisaties kunnen er baat bij hebben zoals gemeenten en andere lokale instanties die zich bezighouden met beleid op het gebied van BWMO. Zij kennen het cliënten- en naastenperspectief vaak niet of weten niet hoe ze dit effectief in hun beleid kunnen integreren. Vanaf nu kunnen ze een beroep doen op de Vliegende Brigade Ervaringsdeskundigheid voor praktische input en ondersteuning op de thema’s waarmee ze worstelen.

Kennis en inspiratie

Op veel plaatsen gaat het juist wel goed. Voorbeelden daarvan zijn binnenkort te vinden op de website ervaringsinzet.nu. Daarnaast zal zowel de al bestaande kennis en ervaring als de binnen een adviestraject nieuw opgedane kennis en ervaring bij elkaar gebracht en gepubliceerd worden.

Samenwerking

Het project Vliegende Brigade Ervaringsdeskundigheid is een samenwerkingsproject van

Stichting Werkplaats COMO
Valente branchevereniging voor participatie, begeleiding en veilige opvang
MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid.

Vliegende Brigade Ervaringsdeskundigheid maakt ervaringskennis en -deskundigheid beschikbaar, ZonMw, 9 september 2020: www.zonmw.nl

Ervaringsinzet nu: www.ervaringsinzet.nu

Projectplan Vaste kern Vliegende Brigade ervaringsdeskundigheid: www.ervaringsinzet.nu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer