Skip to main content

Reacties gevraagd op discussienota ‘Zorg voor de toekomst’ – tot 31 januari 2021

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft opgeroepen te reageren op de discussienota Zorg voor de toekomst. Aanleiding is de houdbaarheid van de gezondheidszorg die onder druk komt te staan: “Hoewel er al hard wordt gewerkt aan noodzakelijke veranderingen, is er meer nodig om de zorg ook in de toekomst goed te kunnen blijven organiseren. In deze discussienota worden denkbare beleidsopties op het gebied van (1.) preventie & gezondheid, (2.) organisatie & regie en (3.) vernieuwing & werkplezier beschreven. Zodat mensen ook in de toekomst kunnen vertrouwen op goede, betaalbare en toegankelijke zorg”.

Tot 31 januari 2021 is het mogelijk via de internetconsultatie te reageren op de nota.

Publicatie reacties

Reacties worden gepubliceerd tijdens de loop van de consultatie. Alleen die reacties worden gepubliceerd waarvan is aangeven, door de inzender, dat deze openbaar mogen zijn.

Doelgroepen die door de regeling worden geraakt

Deze discussienota is van belang voor iedereen in Nederland, in het bijzonver voor partijen die zorg en ondersteuning aanbieden, inkopen of ontvangen.

Verwachte effecten van de regeling voor de doelgroepen

Nederland heeft een goede gezondheidszorg, maar de houdbaarheid daarvan staat steeds meer onder druk. De toenemende zorgvraag en schaarste aan personeel en middelen zorgen ervoor dat, als we niets doen, onze zorg niet op het huidige niveau kan blijven.
Met de beleidsopties die in deze discussienota worden beschreven wil VWS waarborgen dat iedereen in de toekomst beschikt over goede zorg.

Reageren

Er kan worden gereageerd op de gehele discussienota tot en met 31 januari 2021. U wordt specifiek uitgenodigd om te reageren op de volgende vragen:

  • Herkent u zich in de drie thema’s als de thema’s waar de komende jaren meer verandering op nodig is?
  • Herkent u de knelpunten die op (één van) de drie thema’s worden genoemd, of missen er nog belangrijke knelpunten?
  • Welke beleidsopties die genoemd worden bij de drie thema’s leveren volgens u een belangrijke bijdrage aan de houdbaarheid van ons zorgstelsel?
  • Heeft u concrete suggesties om bepaalde opties nader te concretiseren en praktisch vorm te geven?
  • Welke beleidsopties ontbreken er nog?

Downloaden nota Zorg voor de toekomst: https://beroepseer.nl

Deelnemen aan internetconsultatie, ga naar Discussiestuk ‘Zorg voor de toekomst’: www.internetconsultatie.nl/zorgvoordetoekomst

Meer info over intertnetconsultaties: www.internetconsultatie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.