Politiek niet geïnteresseerd in ambtenaren

Op de site van Me Judice waar economen met elkaar in debat gaan, verscheen het artikel: Verkiezingsbeloften over snijden in overheid weerspiegelen desinteresse politiek

Frits van der Meer, CAOP hoogleraar Comparative Public Sector and Civil Service Re-form en werkzaam bij het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit van Leiden, schrijft daarin dat hervorming van het openbaar bestuur gebukt gaat onder een fundamentele desinteresse in hoe een samenleving georganiseerd en bestuurd kan worden. In de verkiezingsprogramma’s komen visies op het openbaar bestuur niet verder dan een bedrag dat het CPB nog redelijk acht.

De desinteresse van politieke partijen in de organisatie en functioneren van het overheidsbestuur, het tekortschietend inzicht in het aantal ambtenaren en hun functioneren is zorgwekkend omdat daardoor de kwaliteit van het openbaar bestuur schade kan leiden.

Wie een blik slaat op de verkiezingsprogramma’s zal constateren dat de paragraaf “Openbaar Bestuur”, voor zover al aanwezig, de meest armoedige en oppervlakkige in bijna al deze verkiezingsprogramma’s is. Het lijkt een “moetje”.

Lees het hele artikel Verkiezingsbeloften over snijden in overheid weerspiegelen desinteresse politiek, door Frits van der Meer, 5 september 2012: www.mejudice.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer