Stichting Waardering Erkenning Politie van start

Ter gelegenheid van de start van de werkzaamheden van de Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) organiseert de stichting op 1 november 2012 met medewerking van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), een debatmiddag over het thema De verhouding tussen pers en politie moet beter.

De Stichting Waardering Erkenning Politie is in juni 2012 opgericht om de erkenning en waardering voor en van de politie te ontwikkelen, vorm te geven en te verbeteren. De Stichting is een initiatief van het vfonds  – Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg – en wordt door het vfonds gefinancierd.
Sinds 11 oktober 2012 is de stichting  te volgen via facebook.

De doelstellingen van Stichting Waardering Erkenning Politie zijn het bevorderen van:

  •     De maatschappelijke erkenning en waardering van het politievak;
  •     De (na)zorg voor en aandacht voor de belangen van post-actieve politieambtenaren;
  •     De (na)zorg voor en aandacht voor de belangen van politiedienstslachtoffers;
  •     Het oprichten van een Herinneringscentrum voor slachtoffers en gevallenen van hulpverlenings- en handhavingsdiensten en Defensie;
  •     Onderzoek en kennisontwikkeling ten behoeve van de bovengenoemde aspecten.

De samenleving kan niet functioneren zonder de politie die helpt, reguleert en waar nodig corrigeert. Dit maakt van het politievak een enerverend en onvoorspelbaar vak dat veel persoonlijke inzet vraagt. Maar ook een zwaar beroep met veel risico’s.
In het werk worden politiemensen vaak geconfronteerd met menselijk leed en geweld. Hierdoor lopen ze een zeer hoog risico op fysiek- en mentaal letsel.
Het is van het grootste belang dat de samenleving de inzet, betrokkenheid en opofferingsgezindheid van de politiemens op juiste waarde weet te schatten.
De Stichting Waardering Erkenning Politie zet zich in voor het verwerven van de waardering en erkenning die de politiemensen verdienen.

Missie is: de trots terugbrengen in het politievak!

Meer info over het debat op 1 november 2012 in Apeldoorn bij Nederlandse Vereniging van Journalisten: https://www.nvj.nl/nieuws/rolverdeling-tussen-politie-en-pers

Zie ook: De andere kant van de streep, door Arthur van der Vlies, Blogs Beroepseer, 26 september 2012: https://beroepseer.nl

Hulpwebsites voor hulpverleners en politiemensen met ptts over het initiatief van Rick Franx, die ook betrokken is bij WEP: https://beroepseer.nl

Site WEP: www.wep.nu

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer