De Blauwe parel: nieuwe vakprijs voor ‘de diender op straat’. Nominering is gestart

blauwe parel 2In december 2016 wordt de eerste Blauwe Parel uitgereikt. Deze nieuwe juridische vakprijs is een initiatief van Mike Hoekendijk, oud-politieman, jurist, Officier van Justitie en schrijver van de bekende reeks ‘zakboeken politie’.

Hoekendijk wil met de vakprijs politieagenten in de basiseenheden waarderen voor hun juridische kennis en hen stimuleren en enthousiasmeren om deze kennis bij te houden en te delen met collega’s. Uit alle politie-eenheden worden de komende maanden kandidaten voorgedragen, die gaan deelnemen aan een kennisquiz eind 2016. De winnaar van deze quiz ontvangt de Blauwe Parel.

De quiz en de prijsuitreiking worden georganiseerd door collega’s uit diverse eenheden, in nauwe samenwerking met Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP). Zij gaan ervoor zorgen dat de uitreiking een mooi feestje wordt en hopen dat de Blauwe Parel een begrip wordt en uitgroeit tot een serieuze vakprijs. Speciaal voor dit doel en om de organisatie van een dergelijk evenement mogelijk te maken, heeft Mike Hoekendijk een fonds opgericht, dat is ondergebracht bij het vfonds, het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg.

De prijs is specifiek bedoeld voor de ‘diender op straat’, de politieambtenaar die binnen de justitiële keten vaak de eerste is die de strafrechtelijke contacten met de burger heeft en daarom goed moet weten wat zijn/haar bevoegdheden zijn; agenten, hoofdagenten, brigadiers.

Oproep
Nomineer je politiecollega(’s) en maak de eerste Blauwe Parel een doorslaand succes!

Selectiecriteria
De kandidaten moeten operationeel ‘in het blauw’ werkzaam zijn. Bij de voordracht dient uitgegaan te worden van de volgende kwaliteiten:

1. Goede kennis van de veel voorkomende misdrijven en overtredingen uit het Wetboek van Strafrecht, de Opiumwet, de Wet wapens en Munitie en de Wegenverkeerswet.
2. Goede kennis van de bevoegdheden uit het Wetboek van Strafvordering.
3. Uitblinkend in het goed en volledig verwerken van het bovengenoemde in het proces-verbaal.
4. Juridisch, coachend, verbindend en inspirerend vakmanschap, steun en toeverlaat collega’s, enthousiasmerend vermogen.

Er worden per eenheid maximaal 3 aanmeldingen uitgenodigd voor de quiz en prijsuitreiking.

De prijsuitreiking en de quiz vinden plaats op vrijdag 2 december 2016 vanaf 16.00  uur in ‘de Basis’, Willem van Lanschotlaan 1, in Doorn

Meer info over nomineren en prijsuitreiking zie bij De blauwe parel op site van Stichting Waardering Erkenning (WEP): www.wep.nu/de-blauwe-parel/ (Niet meer beschikbaar)

Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP): www.wep.nu/nieuws/vfonds-draagt-wep-stokje-over-aan-politie/

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer