Administratie veroorzaakt meer stress dan heftige politiezaken

The Irish Times berichtte dat brigadiers en inspecteurs van politie meer stress ondervinden door bureaucratie, de besluiteloze houding van meerderen en financiële zorgen dan moeilijke zaken als kindermisbruik of zelfmoorden.

In een nieuw onderzoek, verricht door de Association of Garda Sergeants and Inspectors (AGSI) over stress op het werk, gaf 69 procent van de geïnterviewden aan dat bureaucratie de meeste stress veroorzaakt. Ongeveer 62 procent voelt zich zeer gestresst door het hele administratiesysteem op de politiebureaus, terwijl hetzelfde aantal brigadiers en inspecteurs zei dat ze gestresst zijn door wat zij zien als een oneerlijke verdeling van werk en de besluiteloosheid van hun meerderen.

Het promotiestelsel van de politie levert ook stress op. 61 procent gelooft dat sommige collega’s op een post zitten waar ze niet geschikt voor zijn.
Wat de financiën betreft zegt 84 procent bezorgd te zijn over vermindering van loon en 75 procent is bezorgd om hun pensioen. 67 procent voelt zich gestresst door hun algemene financiële situatie.

Hoewel het onderzoek onthulde dat een hoog percentage stress veroorzaakt wordt door financiële zorgen en werkdruk, kwam ook naar voren dat het behandelen van zeer zware criminele zaken niet zo hoog scoort als verwacht.
De resultaten van onderzoek suggereren dat brigadiers en inspecteurs meer last hebben van de manier waarop zij behandeld worden binnen de eigen organisatie dan door de zware gevallen waarmee zij te maken krijgen bij het verrichten van hun taken.
Op de vragen van het onderzoek respondeerden 821 brigadiers en inspecteurs van politie uit een totaal van 2,122.
39 procent reageerde op de vragen. Meer dan de helft van de degenen die reageerden zei dat zij vinden dat zij niet fair behandeld worden door de ombudsman van de Garda Siochana – het Ierse politiekorps – die klachten tegen de politie behandelt.

Paperwork causes more stress than tough cases, The Irish Times, 5 april 2012: www.irishtimes.com/news/paperwork-causes-more-stress-than-tough-cases-1.495178

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer