Versterking band politiek-samenleving door sociale media

De Raad voor het openbaar bestuur presenteerde in de eerste week van april 2012 het boekje In gesprek of verkeerd verbonden? Kansen en risico’s van sociale media in de representatieve democratie waarin vier aanbevelingen staan om de kansen van sociale media vanuit het perspectief van politiek en bestuur beter te benutten.

De Raad stelt o.m. dat investeren in scholing en het creëren van mediawijsheid van cruciaal belang is: “We moeten investeren in de mediawijsheid van gebruikers, zodat zij ook in de nieuwe context als volwaardige citoyen kunnen bijdragen aan de democratische gemeenschap.
Wie zijn de afzenders van welke informatie? Hoe werkt informatievoorziening via sociale media? Waar kan ik tegengeluiden vinden? Hoe beïnvloedt de informatie die ik zelf via sociale media deel het beeld dat over mij ontstaat?”.
Lees verder bij Aanbevolen boeken op deze site: https://beroepseer.nl/aanbevolen-boeken/aanbevolen-boeken/#ingesprekofverkeerdverbonden

De Raad voor het openbaar bestuur (Rob) en de Raad voor de financiële verhoudingen (Rfv) zijn adviesorganen van de regering en het parlement. De raden zijn onafhankelijk. www.raadopenbaarbestuur.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer