Engelse leraren willen Onderwijsinspectie toegang weigeren

De onderwijsinspectie dreigt de toegang te worden geweigerd tot de klaslokalen van Engelse scholen. De inspectie krijgt evenmin de gegevens van leerlingen te zien.
De onderwijsvakbonden protesteren tegen het “destructieve” inspectiesysteem en steunen plannen tot het starten van een campagne van “niet-meewerken” met de inspectie.

De onderwijsinspecteurs hebben een te grote invloed en vergroten de werkdruk van leraren. Bovendien ondermijnen ze het moreel en bevorderen ze het eenzijdige klaarstomen voor examens.
In Noord-Ierland werden de inspecteurs al eerder de voet dwars gezet door een massale boycot van de vakbonden.

Volgens het Ministerie van Onderwijs, dat de acties heeft veroordeeld, moeten de scholen verantwoordelijk worden gesteld voor de miljarden ponden belastinggeld die aan het onderwijs worden besteed. Maar Martin Powell Davis van de vakbond National Union of Teachers, reageerde op het jaarcongres dat de inspectie – in Engeland Ofsted genoemd: Office for Standards in Education – “niet welkom op onze scholen is”.

Ofsted ‘to be barred from classroom’ in teacher protest, door Graeme Paton, The Telegraph, 8 april 2019: www.telegraph.co.uk/

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer