Overzicht inbreng politieke partijen tijdens behandeling onderwijsbegroting 2013

De Besturenraad, centrum voor christelijke onderwijs, heeft een overzicht gemaakt van de onderwerpen die de politieke partijen hebben ingebracht tijdens de behandeling van de OCW-begroting van 2013.
De ‘casus Amarantis’ bepaalde in hoge mate het debat op 5 december 2012, maar er kwam veel meer aan de orde. Diverse woordvoerders besteedden in de behandeling aandacht aan thema’s als ‘vertrouwen, ruimte en voldoende tijd’ en ‘niet toegeven aan de reflex om op elk incident te reageren met nieuwe regelgeving’.

Ook het thema ‘economisering van het onderwijs’ met prestatiebekostiging, brede vorming en de eindtoets had de aandacht van verschillende woordvoerders. Daarnaast was er aandacht voor het leerlingenvervoer.
Over de problematiek van de krimpgebieden wordt divers gedacht. Waar de ene partij de vorming van samenwerkingsscholen wil stimuleren, pleit een andere partij juist voor kleinschaligheid en keuzevrijheid.
Diverse woordvoerders hebben gepleit voor een versterking van de medezeggenschap in het onderwijs. Dat is mede naar aanleiding van de problemen bij scholengroep Amarantis.

Klik hier voor een overzicht van de inbreng van de verschillende politieke partijen: www.verus.nl

Website Besturenraad www.besturenraad.nl (Niet meer beschikbaar. Besturenraad heet sinds mei 2014 Verus, vereniging voor christelijk onderwijs in Nederland: www.verus.nl)

Lees ook Pleidooi in Kamer voor versterking medezeggenschap, 6 december 2012: www.verus.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer